Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arbeidstilsynet: Slik bryter søppelgiganten loven

Ragn-Sells mener det er snakk om et «et fåtall mindre forhold». Arbeidstilsynet mener det er lovbrudd.

LANGE DAGER: Arbeidstilsynet mener Ragn-Sells har benytter ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at  arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET
LANGE DAGER: Arbeidstilsynet mener Ragn-Sells har benytter ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 24. mai sendte søppelgiganten Ragn-Sells ut en pressemelding hvor de skrev: «Arbeidstilsynet: Ragn-Sells driver ikke sosial dumping». Videre skrev de at Arbeidstilsynet i sin rapport påpeker «et fåtall mindre forhold».

Nå kan Dagbladet avsløre hva de «mindre forholdene» er.

Flere brudd på loven I tilsynsrapporten står det blant annet at:

• Arbeidstilsynet har funnet flere forhold som de vurderer som brudd på Arbeidsmiljøloven og Internkontrollforskriften.

• Arbeidstilsynet mener at Ragn-Sells har benyttet ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig.

• I tillegg blir det avdekket at det «ikke var inngått skriftlig avtale med en underleverandør om innleie av fem arbeidstakere. Disse kunne ikke fremvise arbeidskontrakter og var heller ikke registrert i AA-registeret».

- Arbeidstilsynet begrunner dette i at de mener det er arbeidet for mye overtid, at overtiden er planlagt og at det ikke var verneombud ved avdelingen. Dette vil vi tilbakevise i vårt tilsvar til Arbeidstilsynet, sier HR-direktør i Ragn-Sells, Torgeir Eian, til Dagbladet.

- Alvorlig Dagbladet skrev allerede om forholdene i søppelgiganten i desember i fjor. Da ble Asker kommune anmeldt av Fagforbundet for å bruke selskapet.

- Når det gjelder de kommentarer og pålegg Arbeidstilsynet kommer med, tar vi de på største alvor. Imidlertid vil vi påpeke at vi oppfatter enkelte punkter basert på feil oppfatning av de faktiske forhold, og vi vil tilbakevise Arbeidstilsynets oppfatning av at lovverket er brutt, sier Eian fra Ragn-Sells. Han sier de blant annet kan dokumentere at ansatte har signerte arbeidskontrakter og er registrert i AA-registret.

- Arbeidstilsynet tar feil - Vi vil også tilbakevise påstanden om planlagt overtid. Arbeidstilsynet baserer sin påstand på en feilaktig fortolkning av arbeidsavtalene, sier Eian.

MINDRE FORHOLD?: 24. mai sendte søppelgiganten Ragn Sells ut en pressemelding hvor de skrev at «Arbeidstilsynet: Ragn-Sells driver ikke sosial dumping». Videre skrev de at Arbeidstilsynet i sin rapport påpeker «et fåtall mindre forhold».
MINDRE FORHOLD?: 24. mai sendte søppelgiganten Ragn Sells ut en pressemelding hvor de skrev at «Arbeidstilsynet: Ragn-Sells driver ikke sosial dumping». Videre skrev de at Arbeidstilsynet i sin rapport påpeker «et fåtall mindre forhold». Vis mer

HR-direktøren reagerer på at Dagbladet har fått tilgang til tilsynsrapporten.

- Vi finner det uheldig at Dagbladet vil gjøre en sak på bakgrunn av en tilsynsrapport hvor vår tilsvarsfrist ennå ikke er utløpt. Våre kommentarer til Dagbladet vil dermed forskuttere innholdet i vårt tilsvar til Arbeidstilsynet, sier Eian.

- Mener dere fortsatt at dette gjelder «et fåtall mindre forhold»?

- Ja, svarer HR-direktøren.