Arbeidstilsynet: Slik bryter søppelgiganten loven

Ragn-Sells mener det er snakk om et «et fåtall mindre forhold». Arbeidstilsynet mener det er lovbrudd.

LANGE DAGER: Arbeidstilsynet mener Ragn-Sells har benytter ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at  arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET
LANGE DAGER: Arbeidstilsynet mener Ragn-Sells har benytter ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig. Foto: OLA TØMMERÅS/FAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 24. mai sendte søppelgiganten Ragn-Sells ut en pressemelding hvor de skrev: «Arbeidstilsynet: Ragn-Sells driver ikke sosial dumping». Videre skrev de at Arbeidstilsynet i sin rapport påpeker «et fåtall mindre forhold».

Nå kan Dagbladet avsløre hva de «mindre forholdene» er.

Flere brudd på loven I tilsynsrapporten står det blant annet at:

• Arbeidstilsynet har funnet flere forhold som de vurderer som brudd på Arbeidsmiljøloven og Internkontrollforskriften.

• Arbeidstilsynet mener at Ragn-Sells har benyttet ulovlig overtid og har brutt arbeidsmiljølovens overtidsbestemmelser. Blant annet kommer det fram at arbeidstakerne har arbeidet mellom 11 og 14 timer daglig.

• I tillegg blir det avdekket at det «ikke var inngått skriftlig avtale med en underleverandør om innleie av fem arbeidstakere. Disse kunne ikke fremvise arbeidskontrakter og var heller ikke registrert i AA-registeret».

- Arbeidstilsynet begrunner dette i at de mener det er arbeidet for mye overtid, at overtiden er planlagt og at det ikke var verneombud ved avdelingen. Dette vil vi tilbakevise i vårt tilsvar til Arbeidstilsynet, sier HR-direktør i Ragn-Sells, Torgeir Eian, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer