Sommerbemanning ved sykehusene:

Arbeidstilsynet varslet: - Veldig bekymret

Ved Stavanger universitetssykehus står mange tusen vakter ubemannet i sommer. Det har ført til at Arbeidstilsynet er varslet.

HAR SENDT VARSEL: Norsk sykepleierforbuds foretakstillistvalgte ved Stavanger universitetssykehus har sendt varsel til Arbeidstilsynet om sommerbemanning ved helseforetaket. Foto: Carina Johansen / NTB
HAR SENDT VARSEL: Norsk sykepleierforbuds foretakstillistvalgte ved Stavanger universitetssykehus har sendt varsel til Arbeidstilsynet om sommerbemanning ved helseforetaket. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har sendt varsel til Arbeidstilsynet fordi vi mener arbeidsgiver planlegger for pålagt overtid i sommer, sier Mette Øfstegaard, foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) ved Universitetssykehuset i Stavanger (SUS), til Dagbladet.

Varselet ble sendt onsdag i forrige uke.

Tusenvis av vakter ubemannet

Bakgrunnen for varselet, er et stort antall ledige vakter i løpet av de åtte ukene sommerferien skal avvikles ved helseforetaket, forteller Øfstegaard.

- Per 15. juni er det cirka 4200 ledige vakter på sengepostene i sommer, sier hun.

BEKYMRET: Foretakstillistvalgt for NSF, Mette Øfstegaard, ved Stavanger universitetssykehus. Foto: Privat
BEKYMRET: Foretakstillistvalgt for NSF, Mette Øfstegaard, ved Stavanger universitetssykehus. Foto: Privat Vis mer

Vaktene gjelder både sykepleiere, jordmødre og spesialsykepleiere.

- Vi er veldig bekymret for alle sengeposter som har så mye hull i arbeidsplanene. Vi er også bekymret for at situasjonen skal forverres fra det vi har i dag, fordi det erfaringsmessing er mange som blir syke i løpet av sommeren. Vi har allerede flere medarbeidere som er syke med covid-19, forteller Øfstegaard.

8000 AML-brudd

På grunn av mange ledige vakter, får de ansatte daglig, og noen ganger flere ganger daglig, meldinger om at det trengs flere på jobb. Dette gjelder særlig for gruppen jordmødre, spesialsykepleiere, og sykepleiere ved akuttmottaket, ifølge Øfstegaard.

- I henhold til arbeidsmiljøloven skal det være en plan for når du er tilgjengelig for arbeidsgiver, og når du ikke er tilgjengelig for arbeidsgiver, sier Øfstegaard, som dermed mener at Stavanger universitetssykehus bryter loven.

FØDER: Sykehusets sikkerhetsvakt, Elias Davila, fikk seg en minnerik dag på jobb. Video: Facebook Vis mer

Ifølge Øfstegaard er det meldt om 8000 brudd på arbeidsmiljøloven hittil i år, for gruppen sykepleiere, spesialsykepleiere og jordmødre.

Antallet brudd gjelder ikke unike vakter, og én vakt kan generere flere brudd, presiserer sykehuset.

Øfstegaard mener også at sommerens kompensasjonsordning for overtid er dårligere enn tidligere år.

- I fjor fikk jordmødrene til en avtale med arbeidsgiver som gjorde at de ansatte ble kompensert for hver ekstravakt de tok, og hvor mange de tok. Det har vi ikke i år, sier hun.

Hittil i år er det klokket inn mer enn 400 000 merarbeid- og overtidstimer i helseforetaket.

Sykehuset presiserer at hovedtyngden dreier seg om merarbeid blant deltidsansatte og vikarer, inkludert pensjonister, som jobber opp mot 100 prosent stilling.

- Krevende

Personal- og organisasjonsdirektør Maiken Hetlelid Jonassen ved Stavanger universitetssykehus sier til Dagbladet at de har mottatt varselet NSF har sendt til Arbeidstilsynet, og sier seg enig i at sommerens ferieavvikling er krevende.

- Vi har 4200 ledige vakter på sengepostene som skal dekkes for de neste åtte ukene. Disse skal vi dekke med bruk av ferievikarer og kompensasjonsordninger. Målet er alltid at medarbeidere frivillig velger å ta ledige vakter.

Ifølge Hetlelid Jonassen er det ikke lagt opp til at enhetene skal planlegge for å pålegge de ansatte overtid under ferieavviklingen.

- Det kan forekomme sporadisk bruk av beordring i situasjoner hvor plutselig fravær fører til at sykehuset ikke kan tilby forsvarlig helsehjelp. Dette gjelder uavhengig av ferieavvikling, forteller Hetlelid Jonassen.

- Når det gjelder sommerperioden, krever det god planlegging og tilrettelegging. Vi har all grunn til å være takknemlige for å ha ledere og medarbeidere som strekker seg langt. Det har vi erfart både før, under og etter pandemien. Derfor er det særlig viktig at gjør alt vi kan for å legge til rette for at alle skal få avviklet ferien sin, legger hun til.

Vil fange opp brudd

Hetlelid Jonassen sier videre at kompensasjonsordningen, som tilbys medarbeidere der belastningen er størst, gir et kronetillegg som kommer i tillegg til øvrige overtidssatser på ekstravakter.

- For flere enheter trer denne ordningen i kraft nå.

Hun legger til at antallet ledige vakter er tilsvarende det de har hatt tidligere år. I år er imidlertid tilgangen på vikarer fra nordiske land redusert etter pandemien.

- Hva tenker du antallet brudd på arbeidsmiljøloven (AML-brudd), og antallet overtidstimer for foretaket hittil i år?

- Det er et høyt antall AML-brudd for sykepleierne. Sammen med fagforeningene ser vi et klart behov for å styrke forebyggende arbeid som kompetansehevning, bruk av systemer for å fange opp brudd, og rutiner for å følge opp og ivareta medarbeidere som opplever høy arbeidsbelastning. Vi er særlig oppmerksomme på alvorlige brudd som doble vakter/lang arbeidstid og mangel på hviletid, sier Hetlelid Jonassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer