Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Archie (1) ble drept av familiens rottweiler

Drept under julefeiring hos besteforeldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lille Archie Lee Andrew Hirst ble i går drept av besteforeldrenes rottweiler. Han og familien feiret jul hos besteforeldrene i den britiske byen Wakeley, da tragedien skjedde, melder Sky News.

Skulle klappe hunden

En syv år gammel slektning bar på Archie og tok ham med seg til hagen bak huset, hvor rottweileren befant seg. Syvåringen skulle klappe hunden, men da rasket hunden til seg Archie og løp av gårde.

Jenta varslet straks sin 16 år gamle tante som forsøkte å dra Archie vekk fra hunden, skriver Daily Mail. Hunden nektet å gi fra seg ettåringen og tanten tilkalte politiet.

Politiet fant senere gutten hardt skadd i bakhagen. Archie, som fylte ett år i november, døde senere på sykehus av skadene hunden hadde påført ham.

Avlivet hunden

Den to og et halvt år gamle hunden, ei tispe, ble funnet av politiet.

- Bevæpnede politifolk som var på stedet fant rottweileren som var i en så urolig og nervøs forfatning, og tydelig en potensiell fare, at de valgte å avlive dyret, sier etterforskningsleder Steve Payne til Sky News.

DREPT UNDER JULEFEIRING: Lille Archie ble drept av besteforeldrenes rottweiler. Foto: Reuters/Scanpix
DREPT UNDER JULEFEIRING: Lille Archie ble drept av besteforeldrenes rottweiler. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Besteforeldrene til Archie hadde hatt hunden i seks måneder.

- Selv om hunden stort sett oppholdt seg i hagen hadde den hatt kontakt med familiemedlemmer hvor flere var barn. Den har aldri vist tegn til aggressiv oppførsel, sa Payne.

16-åringen ble bitt

Hunden opptrådte svært aggressivt. 16-åringen ble bitt av tispa da hun forsøkte å redde nevøen fra hundens gap.

Politiet etterforsker fortsatt drapet på Archie.

- Omstendighetene rundt hendelsen er i ferd med å bli klare og vi snakker nå med barna som var til stede da det skjedde. Gutten som døde bodde hos besteforeldrene under julehøytiden, sier Payne til Guardian.

image: Archie (1) ble drept av familiens rottweiler

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!