Arcus-ansatte sjokkert over regjeringen

Ansatte i Arcus er sjokkert over at regjeringen vil selge konsernet. Salget er en del av budsjettforliket mellom regjeringspartiene, Høyre og Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De Arcus-ansatte sier de føler seg sveket av sentrumspartiene. De mener KrF og Sp sviker sin egen alkoholpolitiske linje. Regjeringen gir fra seg den siste muligheten for offentlig innflytelse over vin- og brennevinsimporten og produksjonen og grossistvirksomheten i Norge, mener Eik Hagen, leder i Vin og Brennevinarbeidernes Forening i Oslo.

- Salget åpner for den internasjonale alkoholkapitalens innmarsj i Norge med deres ubegrensede bruk av ressurser til fordekt markedsføring, egenfinansiert «alkoholforskning» og lobbyvirksomhet, sier Hagen.

- Busjett-spill

Hagen liker ikke at regjeringen i tillegg øker det ekstraordinære utbyttet fra selskapet til 200 millioner kroner. Det er nær halvparten av bedriftens egenkapital.

- Dette må betraktes som et offentlig ran og vil skape store problemer for bedriften. Vi som jobber i Arcus har mer enn nok å stri med som resultat av en beinhard omstillingsprosess, uten at politikerne plutselig skal begynne en ytterligere lek med våre arbeidsplasser i spillet rundt statsbudsjettet, sier fagforeningslederen.

(NTB)