Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årelang kamp

Fortviler - frykter den vil kveles.

I NØD: Den 4 meter lange krokodillen har levd med motorsykkeldekket rundt halsen i flere år. Foto: Muhammad / AFP / NTB Scanpix
I NØD: Den 4 meter lange krokodillen har levd med motorsykkeldekket rundt halsen i flere år. Foto: Muhammad / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Myndighetene i byen Palu på den indonesiske øya Sulawesi utlover en belønning til den som klarer å fjerne et motorsykkeldekk rundt halsen på en lokal saltvannskrokodille - og samtidig overleve. Det melder Channel News Asia.

Saltvannskrokodille er den største arten i krokodillefamilien, og dyret som har vært så uheldig å få dekket rundt halsen, måler rundt 4 meter.

Mistenker pusteproblemer

Krokodillen med dekket har vært kjent i lokalmiljøet i flere år, og ingen har så langt klart å hjelpe den. Nå fryktes det at dyret langsomt er i ferd med å kveles, etter at en video viste at den tilsynelatende hiver etter pusten.

INGEN SPØK: Den som våger å nærme seg krokodillen, løper en betydelig risiko. Foto: Arfa / AFP / NTB Scanpix
INGEN SPØK: Den som våger å nærme seg krokodillen, løper en betydelig risiko. Foto: Arfa / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Det spekuleres på at krokodillens vekst gradvis gjør dekket trangere om halsen.

Tidligere har den lokale viltnemnda prøvd å fange krokodillen med lokkemat og bedøvelse, uten at det har virket.

Farlig

Størrelsen på belønningen er ukjent, men sjefen for nemnda, Hasmuni Hasnar, sier han vil betale pengene av egen lomme, melder AFP.

GLEFSER TIL: Tre hunder bader i elva Watson River uten å se krokodillen komme. Plutselig er det for seint. Video: Aurukun Indigenous Knowledge Centre. Klipp: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Han understreker imidlertid at han ikke henvender seg til enhver tilfeldig eventyrer, men snarere til folk med bakgrunn i arbeid med ville dyr, og som er drevet av viljen til å bevare naturen.

- Vi ber publikum om ikke å gå nær krokodillen eller forstyrre dens habitat, sier Hasnar.

Saltvannskrokodille er også kjent for å være aggressive. Årlig blir flere mennesker drept eller skadet i møte med individer fra arten.

SKIKKELIG OVERASKELSE.: Dyrepasser Billy Collett, inviterte kjæresten til å være med å mate en krokodille. Hun klatrer inn i innhegningen uten å ane hva som venter henne. Video: Australian Reptile Park via Storyful Vis mer