- Årelange tvister mellom tidligere ektefeller

Mann (61) drepte ekskone (59) og hennes datter.

KONFLIKTER: Mannen (61), som trolig tok livet av sin ekskone (59) og hennes datter, har ligget i konflikt med sin ekskone i lengre tid. Foto: TORBJØRN GRØNNING
KONFLIKTER: Mannen (61), som trolig tok livet av sin ekskone (59) og hennes datter, har ligget i konflikt med sin ekskone i lengre tid. Foto: TORBJØRN GRØNNINGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Bakgrunnen for den dramatiske skyteepisoden på Nesøya mandag ettermiddag skal ha vært en svært opprivende skilsmissesak.

To kvinner som ble drept av en 61 år gammel mann, er etter det Dagbladet kjenner til være mannens ekskone (59) og hennes datter.

Mandag kveld snakket Dagbladet med den døde kvinnens advokat. Han bekrefter at det har vært årelange konflikter og tvister mellom mannen og ekskona.

Mange beboere i villastrøket på Nesøya ble fortvilte vitner til at to kvinner ble funnet drept etter å ha blitt skutt utendørs. Den antatte gjerningsmannen ble funnet etter å ha skutt seg selv i et hus ved vannkanten.

Den 61 år gamle mannen hadde en formue på flere millioner, og bodde i et fasjonabelt boligstrøk.  

Oppringt av advokat
Politiadvokat Per Zimmer ved Asker og Bærum politidistrikt bekrefter  er det en nær relasjon mellom kvinnen i 50-årene og den antatte gjerningsmannen, men han vil ikke si noe om relasjonen til den yngre kvinnen.

En halv time etter at han hadde begynt skytingen, ble politiets operasjonssentral oppringt av 61-åringens advokat. Advokaten opplyste at 61-åringen hadde ringt ham og fortalt at han ønsket å ta sitt eget liv, ifølge NTB.

Politiet omtalte på pressekonferansen drapene som en familietragedie. Ifølge politiet ble kvinnene skutt med en grov jaktrifle, og de skal ha forsøkt å flykte da de ble skutt.

Naboer forteller om flere tilfeller av husbråk, der politiet har måttet gripe inn, ifølge NTB. Mannen er kjent som ivrig jeger og skal ha hatt flere våpen i huset.

Asbjørn Hulen (79) og Geir Bø (53) ble øyenvitner til hendelsen. De har sett mannen og ekskona i nabolaget i en årrekke.

- Dette er helt ufattelig. Det skjer ting man ikke drømmer om, sier , som ble øyenvitne til hendelsen, til Dagbladet.

- Dramatisk
Politiet ble varslet om den dramatiske skyteepisoden klokken 17.45. Den første meldingen gikk ut på at en mann løp rundt omkring på Nesøya med et tohåndsvåpen.

Politiet søkte i nesten en time etter gjerningsmannen, før han ble funnet død i en bolig.

- Vi fikk en rekke nødmeldinger om skyting. Det har trolig blitt opplevd som svært dramatisk, sa politiadvokat Per Zimmer på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Politiet kunne mandag kveld ikke slå fast hvor mange skudd som ble avfyrt. Det ble ikke avfyrt skudd fra politiets side under aksjonen

STOR POLITIAKSJON: Beredskapstroppen lette etter den antatte gjerningsmannen (61) i nærmere en time før han ble funnet omkommet etter å ha tatt sitt eget liv. Foto: SINDRE SÆTHER
STOR POLITIAKSJON: Beredskapstroppen lette etter den antatte gjerningsmannen (61) i nærmere en time før han ble funnet omkommet etter å ha tatt sitt eget liv. Foto: SINDRE SÆTHER Vis mer