Arendal-barnehage stenges fordi foreldrene ikke ønsker å ha barna sine «så nære flyktningmottak»

- Kan ikke utelukke at de vil ha uenigheter seg i mellom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag stengte Arendal kommune Hove barnehage, etter at flere foreldre uttrykte at de ikke ville ha barna sine i en barnehage så nære det nyopprettede transittmottaket på samme sted.

Det skriver Arendals Tidende.

- De kom seg inn Silje Andreassen er mor til 2 av de 13 barna i barnehagen, og representerer foreldrene i barnehagens samarbeidsutvalg.

- Vi ble innkalt til et hastemøte fredag ettermiddag, da tre foreldrepar hadde holdt barna hjemme fordi de hadde hørt om transittmottaket. På møtet kom det fram at to fra mottaket hadde vært inne i barnehagen i løpet av dagen. De ansatte opplevde det som udramatisk, men de kom seg jo inn, sier hun.

Men det som virkelig fikk begeret til å renne over, var ifølge representanten en hendelse som fant sted da foreldrene skulle møte barnehagens ledelse samme kveld.

- De ble vitne til en slåsskamp som skapte en del frykt. Da ble det besluttet at barnehagen med de 13 barna skulle legges ned, sier Andreassen.

Ifølge Agderposten var slåsskampen blodig. Kilder sier til Dagbladet at det hele var over innen kort tid, og at det kun var en mindre hendelse mellom to personer som i flere måneder har vært på flukt sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer