Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arendal-barnehage stenges fordi foreldrene ikke ønsker å ha barna sine «så nære flyktningmottak»

- Kan ikke utelukke at de vil ha uenigheter seg i mellom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag stengte Arendal kommune Hove barnehage, etter at flere foreldre uttrykte at de ikke ville ha barna sine i en barnehage så nære det nyopprettede transittmottaket på samme sted.

Det skriver Arendals Tidende.

- De kom seg inn Silje Andreassen er mor til 2 av de 13 barna i barnehagen, og representerer foreldrene i barnehagens samarbeidsutvalg.

- Vi ble innkalt til et hastemøte fredag ettermiddag, da tre foreldrepar hadde holdt barna hjemme fordi de hadde hørt om transittmottaket. På møtet kom det fram at to fra mottaket hadde vært inne i barnehagen i løpet av dagen. De ansatte opplevde det som udramatisk, men de kom seg jo inn, sier hun.

Men det som virkelig fikk begeret til å renne over, var ifølge representanten en hendelse som fant sted da foreldrene skulle møte barnehagens ledelse samme kveld.

- De ble vitne til en slåsskamp som skapte en del frykt. Da ble det besluttet at barnehagen med de 13 barna skulle legges ned, sier Andreassen.

Ifølge Agderposten var slåsskampen blodig. Kilder sier til Dagbladet at det hele var over innen kort tid, og at det kun var en mindre hendelse mellom to personer som i flere måneder har vært på flukt sammen.

«Så mange nasjonaliteter» Foreldrenes representant sier bekymringen går på at «en stor mengde mennesker fra så mange nasjonaliteter» skal ligge så nære barnehagen.

- Skulle det utgjøre et problem, at det er mange mennesker fra mange nasjonaliteter ved en barnehage?

- Ja, det vil jeg si det potensielt kan gjøre. Det er ikke sikkert det hadde trengt å bli et problem i det hele tatt, men vi kan ikke utelukke at de vil ha uenigheter og stridigheter seg i mellom. Bekymringen går på at det er mye uro og om det er gunstig å ha transittmottaket vegg-i-vegg med en barnehage, sier hun.

- Ikke en hendelse Mottaksleder Trond Erik Bognø i Hero Norge, som driver asylmottak, sier til Agderposten at han mener situasjonen er hauset opp.

- Vi hadde en liten hendelse på fredag der en ung mann var litt utagerende og en annen beboer forsøkte å roe ham ned før vaktene våre kom. Jeg kaller det ikke en hendelse om en eller flere asylsøkere forviller seg innenfor gjerdet til barnehagen. Det blir feil for meg, sier Bognø.

Han ønsker ikke å utdype saken overfor Dagbladet.

I alt 190 flyktninger bor på Hove, fordelt på et mottak for enslige mindreårige og transittmottaket ved siden av barnehagen, ifølge lokalavisene.

- Vi reagerer på at det ikke ble foretatt noen risikoanalyse rundt valget om å legge asylmottaket rett ved siden av barnehagen, sier Andreassen.

Etter foreldremøtet ble barnehagen stengt allerede fredag. Barna har nå fått tilbud om barnehageplass i Fabakken og Fjellvik barnehage, opplyser den kommunale barnehagen på sine hjemmesider.

Barnehagen skulle av økonomiske årsaker legges ned på nyåret.

- For nært Da de to «hendelsene» fant sted denne uka, ble nedleggingen framskyndet.

- Vi opplever at vi ikke hadde noe valg og ble stilt i en umulig situasjon, sier Andreassen til Dagbladet.

Enhetsleder Johnny Svensvik i Tromøy barnehageenhet - som Hove barnehage er en del av - ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Han viser til kommunalsjef Roar Aaserud.

Han skriver en kort SMS til Dagbladet:

- Barnehagen / foresatte opplever at transittmottaket på Hove ble for nært barnehagen.

Vet du mer? Ring oss på 24 00 00 00, send SMS eller MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. Videoer kan du laste opp til DBTV-desken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!