Arendal-skole i full fyr

Brannvesenet har ikke kontroll med flammene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Birkenlund skole i Arendal begynte i 20-tida å brenne, og brannmannskapene kjemper en iherdig kamp mot flammene.

- Foreløpig er det bare idrettshallen og et tilstøtende bygg som brenner, men selve skolebygget ligger like i nærheten, og brannen er ikke under kontroll, opplyser operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Han sier at det er for tidlig å si om hele skolen brenner ned, men at det allerede er klart at brannen vil føre til store skader.

Det var like etter klokka 20 brannvesenet fikk melding om brannen. Det er ting som tyder på at brannen kan ha begynt i noen søppeldunker som står like ved skolen, skriver fvn.no

Politiet sier til Arendals Tidende det kan se ut som brannen har startet i noen søppelcontainere på stedet og deretter spredt seg til bygningens kledning.

Ved 23.30-tida opplyser operasjonsleder Austad at det fortsatt brenner, men at brannen ikke har spredd seg, og at brannvesenet så smått synes å få kontroll over flammene.

I følge skolens egne nettsider ble Birkenlund skole bygget som en ren barneskole i 1964.

I 1968 ble ungdomsskolen innviet. Og 1. januar 2004 ble skolene slått sammen og fikk navnet Birkenlund skole.

Det var pr. 1.1. 2006 574 elever på skolen - 390 på barnetrinnet og 184 på U-trinnet. Skolen har 22 klasser fordelt slik: B-trinnet 15, U-trinnet 7.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS