Arendalsmann (20) dømt for mishandling av baby

Tidligere kroppsbygger forklarte at han hørte knekkelyder under massasjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tiltalte mannen etter at den babyen ble lagt inn på sykehus to ganger. Den lille gutten måtte behandles for brudd i 17 ribbein og brudd i lårbeinet. Babyen skal også ha blitt ristet så kraftig at han ble påført indre blødninger i begge øynene og hjernen.

Politiet tiltalte arendalsmannen for grov mishandling under særdeles skjerpende omstendigheter.

Aust-Agder Tingrett tror heller ikke på mannens forklaring om at han bare ga spedbarnet babymassasje mot kolikksmerter. Han forklarte i retten at han hørte knekkelyder.

20-åringen forklarte retten at han hadde lest om babymassasje mot kolikksmerter og at han kanskje hadde tatt litt hardt i da han forsøkte å presse luft ut av spedbarnet.

- Hvis det er jeg som har skadet ham, så har det vært ved uhell, sa han ifølge Fædrelandsvennen.

Arendal Tingrett dømte ham i dag til to og et halvt års fengsel og til å betale offeret 45000 kroner i erstatning, melder NRK.

20-åringen har allerede sonet 203-dager i varetekt.

- Retten finner det bevist utover enhver rimelig tvil at de skader som NN er blitt påført ikke skyldes uhell eller sykdom, herunder fallulykker, beinskjørhet eller andre skjelettsykdommer, men er resultat av mishandling gjennom ytre vold,\' konkluderer Aust-Agder tingrett i dommen, melder NRK Sørlandet.