Året da verden skalv

Naturkatastrofer, Wikileaks-avsløringer, fotballfest, gruvedrama og terror i Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nok et nyhetsår nærmer seg slutten. Dagbladet.no gir deg det største fra verden i 2010.

NATURKATASTROFENES STARTSKUDD Allerede 12 dager inn i det nye året skjelver verden. Et jordskjelv som måler 7,3 på Ritchers skala ryster den karibiske øystaten Haiti og ødelegger hovedstaden Port-au-Prince.

Landet sliter fortsatt med skadene etter skjelvet, og med over 230 000 døde regnes det som et av de dødligste jordskjelvene noensine. Det katastrofeherjede landet ble i tillegg rammet av orkan og en koleraepedemi.

OL, MER NATURKATASTROFE OG ØKONOMISK KRISE Vinter-OL arrangeres i Vancouver i Canada fra 12-28. februar. Over 2600 utøvere fra 82 land deltar.

Idet sportsrusen er iferd med å legge seg, rammer plutselig et kraftig jordskjelv sentrale deler av Chile 27. februar. Skjelvet utløser en tsunami som skyller inn mot kysten av Sør-Amerika, og de chilenske og franske øyene i de mest nærliggende delene av Stillehavet.

80 prosent av Chiles befolkning bor på de mest berørte stedene, og over 700 mennesker dør. I dagene etter jordskjelvet følger også over hundre etterskjelv. Det sterkeste av etterskjelvene måler 6,9 på Richters skala, mens hovedskjelvet målte 8,8.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer