Året etter 22. juli husket «mirakeljenta» nesten ingenting. Nå har hun på utrolig vis fått livet tilbake til normalen

- Både at hun overlevde eksplosjonen og har klart å komme tilbake, er et mirakel, sier faren.

SKREKKEN: Dette bildet, tatt kort tid etter at bomba eksploderte i regjeringskvartalet, viser den da 23 år gamle kvinnen som blir båret bort av kollega Espen Naumann og to politikolleger. Hun ble svært hardt skadd, men har nå klart å komme seg tilbake på skolebenken for å fullføre mastergraden i statsvitenskap.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix .
SKREKKEN: Dette bildet, tatt kort tid etter at bomba eksploderte i regjeringskvartalet, viser den da 23 år gamle kvinnen som blir båret bort av kollega Espen Naumann og to politikolleger. Hun ble svært hardt skadd, men har nå klart å komme seg tilbake på skolebenken for å fullføre mastergraden i statsvitenskap. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun satt sju meter unna da Anders Behring Breivik detonerte 935 kilo sprengstoff i Regjeringskvartalet, og overlevde. Året etter 22. juli husket hun nesten ingenting. Nå har hun på utrolig vis fått livet tilbake til normalen.

Hun var student, 23 år og hadde akkurat fått sommerjobb i Departementets servicesenter (DSS). Da bilbomba gikk av i regjeringskvartalet satt hun i resepsjonen bare meter unna. På det dramatiske bildet av kvinnen som bæres ut av politibetjenter og Espen Naumann, blør hun kraftig fra hodet. Hun hadde blitt kastet flere meter av trykkbølgen fra eksplosjonen av de 950 kiloene sprengstoff som ble detonert, og var hardt skadd.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer