Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Aretas lillebror og eks-mann ble drept i løpet av ett år

I august i fjor ble Mahmed Jamal Shirwac (46) drept på Heimdal. I går begravde hun sin lillebror Atle Bakke (38).

TRØSTER: Enka Fahmo Mohamad Omar og Atle Bakkes storesøster Areta Hussein Ugas minnes Bakke som en kjempesnill, hjelpsom og en god far. I går begravde de sin kjære. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
Foto: Thomas Rasmus Skaug
TRØSTER: Enka Fahmo Mohamad Omar og Atle Bakkes storesøster Areta Hussein Ugas minnes Bakke som en kjempesnill, hjelpsom og en god far. I går begravde de sin kjære. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): - Vi kom til Norge for å leve et trygt liv. Nå har vi mistet to av våre nærmeste i løpet av ett år. Det er uvirkelig, sier Areta Hussein Ugas (43) til Dagbladet.

Hun var storesøsteren til offeret fra Tøyendrapet i Oslo forrige søndag- 38 år gamle Atle Bakke. Hun var også tidligere gift med Mahmed Jamal Shirwac (46), som er offeret fra det lenge uoppklarte drapet på Heimdal i Trondheim 23. august i fjor.

- Det er så trist. Jeg klarer nesten ikke prate om det. Vi var gift i 22 år. Vi ble skilt, men holdt veldig god kontakt, sier Ugas.

Begravet tirsdag
Hun og enken til Atle Bakke, Fahmo Mohamad Omar, møtte Dagbladet i en leilighet på Sofienberg i går.

For bare noen timer siden var den full av sørgende som hadde deltatt i begravelsen til deres ektemann og bror på Høybråten i Oslo.

DREPT: Atle Bakke ble kalt Abdi blant venner og familie. Her viser han stolt frem sitt andre barn med kona Fahmo for åtte måneder siden. Et tredje barn er ventet å komme om fire til fem måneder. Foto: Privat
DREPT: Atle Bakke ble kalt Abdi blant venner og familie. Her viser han stolt frem sitt andre barn med kona Fahmo for åtte måneder siden. Et tredje barn er ventet å komme om fire til fem måneder. Foto: Privat Vis mer

Over 150 mennesker var til stede i begravelsen for å ta farvel.

- Det var en veldig fin begravelse. Det var viktig for oss at det ble et fint farvel med «Abdi», sier Omar.

Det er det de kaller ham, ikke Atle Bakke. Enken sitter igjen med en sønn på fire år og en datter på åtte måneder etter forholdet med Bakke. I tillegg ventet de for tiden på sitt tredje barn sammen- en sønn.

Hun fikk beskjed var politiet på mandag at obduksjonsarbeidet var over og at de kunne gi ham en begravelse.

ÅSTEDET: I denne bilen ble Atle Bakke drept 2. august i år. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN
ÅSTEDET: I denne bilen ble Atle Bakke drept 2. august i år. Foto: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN Vis mer

- Abdi var en veldig snill mann og den beste pappaen. Han hadde et godt hjerte og var alltid hjelpsom. Jeg kjeftet på ham fordi han ga penger til folk som trengte mat. Vi hadde ikke så mye penger vi heller, så de hadde kommet godt med. Men det var så snill han var, sier enken.

- Ville være med barna
Den 24. juni 2005 ble Bakke varig utvist av Norge grunnet sitt kriminelle rulleblad. Han var da den første somalieren som ble tvangsreturnert til Somalia. Bakke gjorde stor motstand på reisen til Mogadishu og flykapteinen som skulle fly fra Nairobi nektet å ta med han politifølget med på flyet.

Omar og Ugas mener det er fordi Bakke bare ønsket å være sammen med barna sine.

- Han har barn med meg og fra et tidligere forhold. Han ønsket å være med dem, så han ville ikke reise fra landet, sier de to.

Mannen ble plassert i Somalia, men kom tilbake i 2006. Han søkte da på nytt asyl, men fikk avslag. Han ventet på behandlingen av klagen da han ble drept forrige søndag.

Frykter sønnene skal hevne drapet
Tre personer er siktet og varetektsfengslet for overlagt drap på Bakke. To av dem er sønnene til et drapsoffer fra Skien i 1994, som Bakke tidligere er dømt for å ha drept. Politiet undersøker i disse dager om motivet for drapet 2. august i år var blodhevn.

Nå frykter Omar at hennes to sønner skal vokse opp med lyst til å hevne drapet på den eller de som skjøt og drepte deres far fra kloss hold i Jens Bjelkes gate forrige søndag.

- Jeg vet ikke hvordan det vil gå med barna mine. Jeg kommer til å flytte fra Oslo. Jeg ønsker ikke at de skal vokse opp her og bli minnet om hva som skjedde her. Jeg frykter de skal ende opp som drapsmenn de også, sier enken til Dagbladet.

TØR IKKE BO HJEMME: Enken etter Atle Bakke, Fahmo Mohamad Omar, tør ikke bo hjemme etter at ektemannen ble drept. - Det er så mange minner her også. Jeg kommer til å flytte ut, sier hun. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
TØR IKKE BO HJEMME: Enken etter Atle Bakke, Fahmo Mohamad Omar, tør ikke bo hjemme etter at ektemannen ble drept. - Det er så mange minner her også. Jeg kommer til å flytte ut, sier hun. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling