Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets beste dag på Børsen

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret 2,93 prosent og landet på årsbeste 329,68 poeng tirsdag.

GOD DAG FOR TUNGVEKTERNE: DNB Nor og Yara International er noen av storselskapene som i dag kan vise til en formidabel oppgang på Børsen. Foto: SCANPIX
GOD DAG FOR TUNGVEKTERNE: DNB Nor og Yara International er noen av storselskapene som i dag kan vise til en formidabel oppgang på Børsen. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 2,93 prosent og landet på årsbeste 329,68 poeng.

Kontrakt ga gulldag

Børsvinner ble DNO International som bykset fram 36,48 prosent på nyheten om at selskapet har fått godkjennelse fra kurdiske selvstyremyndigheter til å gjenoppta sine oljeoperasjoner i Irak.

Men også børstungvektere som StatoilHydro (opp 3,15 prosent), DnB NOR (+7,14) og Yara International (+5,06) var med på å løfte hovedindeksen.

Boreentreprenørselskapet Seadrill meldte i dag om inngåelse av en kontrakt verdt 278 millioner kroner for to brønner utenfor kysten av Sudan.

Selskapet løftet seg deretter 4,6 prosent i løpet av dagen.

Påvirket av USA

Blant de mest omsatte selskapene tirsdag var Telenor en enslig svale med tilbakegang i aksjeverdien.

Telenor-aksjen dalte 3,57 prosent, etter den usedvanlige fremgangen på nesten 15 prosent i går da det ble kjent at striden med russiske VimpelCom var løst.

Rundt halvparten av hovedindeksens løft kom i løpet av den siste halvannen timen.

Den skjedde dermed i takt med at børsene i USA åpnet opp og oljeprisen løftet seg noe.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling