Årets beste dag på Oslo Børs

Opp hele 3,92 prosent.

Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag ble den beste enkeltdagen til nå i år på Oslo Børs, etter oppgang både i Asia og USA. Hovedindeksen endte på 573,65 prosent - opp hele 3,92 prosent.

Den siste måneden har indeksen falt drøyt 4 prosent, men ser vi det siste året under ett, er oppgangen godt og vel 8 prosent.

Statoil var som vanlig mest omsatt torsdag, og den indekstunge aksjen steg 5,3 prosent. Blant vinnerne var også DNB (+5,1), Hydro (+1,5), Seadrill (+8,1), Royal Caribbean Cruises (+2,9), Subsea 7 (+7,2), Yara (+4,2), Marine Harvest (+0,4), Telenor (+2,7) og PGS (+3,3).

Vi må helt ned til den REC Solar - den 31. mest omsatte aksjen - for å finne nedgang. Selskapet fikk redusert sin verdi med 0,6 prosent.

Utenom hovedindeksen gjør rederiet Frontline seg bemerket, med en oppgang på hele 21,9 prosent. Aksjer for ikke ubetydelige 60 millioner kroner skiftet eier torsdag. Bølgene er høye for rederiet, for på én måned har selskapet steget 114 prosent, mens utviklingen hittil i år er nærmere 20 prosent i negativ retning.

Oppgangen på nesten 4 prosent torsdag gjør dagen til den beste så langt i år, skriver Nettavisen StockLink.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer