Årets Dressmann fikk ny skjorte

I går entret sentrumspartienes parlamentariske ledere Stortinget iført burgunderrøde skjorter og burgunderrøde slips. I posen hadde de en ny og særdeles grønn skjorte som de forærte årets Dressmann, Gudmund Re stad, i 60-årsgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Restad-kolleksjonen blir den kalt: Enkle, men slitesterke skjorter i kraftige farger og matchende slips.

Overrekkelsen skjedde i Stortingssalen i går formiddag mellom behandlingen av Bingolotto og finansinstillingen. Stortingspresident Kirsti Kolle Grøndahl så for en gangs skyld bort fra parlamentarisk skikk og bruk, og ønsket 60-åringen til lykke med dagen.

Men da Sp's parlamentariske leder overrakte en nyinnkjøpt skjorte i bursdagsgave til Sp's erfarne finanspolitiker, ble det for mye for presidenten:

- Nå skal ikke dette utvikle seg til å bli en klesbutikk, formante hun.

Moderat kjøpefest

Gudmund Restads nye interesse for klær har vakt oppsikt i det politiske miljø. Tidligere år har han vanligvis vært å se i den samme dressjakka. Men etter at Bondevik kalte ham til finansminister, skjedde det brått forandringer.

Johan J. Jakobsen hadde gjennom grundige undersøkelser brakt på det rene at Restad ville ha på seg sin burgunderrøde skjorte med dertil hørende burgunderrødt slips på 60-årsdagen.

Deretter sørget Jakobsen for å utruste KrFs og Venstres parlamentariske ledere Einar Steensnæs og Gunnar Kvassheim med like så burgunderrøde skjorter.

Ikke overopphetet

Seinere på dagen holdt Restad egen pressekonferanse om landets økonomi. Heller ikke der ble forløpet helt slik Restad hadde planlagt. Knapt hadde Olav Gran-Olsson stilt sitt første spørsmål om overopphetingen av norsk økonomi før brannalarmen gikk. Hele det nye regjeringsbygget måtte evakueres.
- Det er Norges Banks alarmklokker som ringer, forsøkte Dagbladet.

- Dem har jeg hørt før, svarte finansministeren rolig.

Etter hvert viste det seg at tenning av stjerneskudd på et førjuls-arrangement i 9. etasje var årsaken.