Årets dummeste forbrytere?

Fotograferte seg til lange fengselsstraffer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To svenske doplangere får svi for sin egen forfengelighet etter at de falt for fristelsen og knipset «skrytebilder» av seg selv med et stort parti amfetamin.

De to mennene på 27 år og 30 år må nå sone henholdsvis 4, 5 år og 3, 5 år. I dommen henviser retten til bildene flere ganger, skriver Expressen.

I rettsforhandlingen fortalte 27-åringene at han tenkte at det ville vært heftig å ha bilder av seg selv med narkotikaen.

Han hevder imidlertid at det var kompisen som tok bildene og var ansvarlig for dopet.

Den 30 år gamle kameraten har en litt annen historie. Han sier det var 27 åringen som hadde bildeideen, men mener de var sammen om å håndtere narkotikaen.

Da politiet slo til mot leiligheten i bydelen Rannebergen i Götebor fant de 800 gram amfetamin, 411 ecstasytabletter og 60 gram cannabis. I tillegg beslagla de et kamera med bildene over, som gjorde det enkelt for retten å komme til en fellende dom.

Begge de to er polske statsborgere. Den eldste av de to vil bli utvist fra Sverige etter at dommen er sonet. 27 åringen har derimot bodd så lenge i Sverige at han ikke kan utvises.

KODAK MOMENT?: De to narkotikalangerne knipset seg selv til lange fengselsstraffer da de valgte å forevige disse øyeblikkene. Politiet hadde ingen problemer med å få de to dømt. Foto: Svensk politi
KODAK MOMENT?: De to narkotikalangerne knipset seg selv til lange fengselsstraffer da de valgte å forevige disse øyeblikkene. Politiet hadde ingen problemer med å få de to dømt. Foto: Svensk politi Vis mer
ÅRETS DUMMESTE FORBRYTERE?:  De to narkotikalangerne knipset seg selv til lange fengselsstraffer da de valgte å forevige dette øyeblikket. Foto: Svensk politi
ÅRETS DUMMESTE FORBRYTERE?: De to narkotikalangerne knipset seg selv til lange fengselsstraffer da de valgte å forevige dette øyeblikket. Foto: Svensk politi Vis mer
Årets dummeste forbrytere?