Årets feministkort

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med stor glede og en viss forundring registrerer vi at Siv Jensen lanserer seg selv og Frp som innvandrerkvinnenes fremste beskytter. Jensen vil ha alle undertrykte kvinner, der de sitter innestengt bak gardinene, ut i frisk luft og frihet. Feministen Siv skal nå få damene ut i det norske samfunnet, i skole og arbeidsliv. Og Frp vil selvsagt ikke nøle et sekund med bruk av tøffe virkemidler og økonomiske sanksjoner mot familier og menn som hindrer kvinners integrering.

Jensen må ha jublet da inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen nylig tok turen til Holmlia for å lansere det beste kvinne-virkemidlet av alle: Fire- og femåringer i bydelene Groruddalen og Søndre Nordstrand får tilbud om gratis kjernetid i barnehagen. Rundt halvparten av barna fra null til fem år i disse bydelene har innvandrerbakgrunn. Staten og Oslo kommune splitter regninga.

Urovekkende mange oslobarn snakker knapt ett ord norsk når de begynner på skolen, selv om de er født i Norge. De risikerer dårlig skolestart og langvarige språk- og læringsproblemer. Mange minoritetskvinner lærer aldri norsk, og lever isolert, frivillig eller ufrivillig. Gratis barnehage gir dobbel effekt: Best for barn. Best for mor.

Venstres nestleder Olaf Thommessen sa i Dagbladet at det er frekt av Ap-sekretær Martin Kolberg å kalle Ap for Frp\'s hovedmotstander i innvandringspolitikken. Thommessen har rett når han sier at Ap i realiteten legger seg tett opp til Frp i mange saker. Dagbladet ser nå fram til konstruktiv konkurranse mellom Frp-partiformannen og inkluderingsministeren: Hvem blir 2007s beste, sprekeste integreringsfeminist? Hvem foreslår tiltakene som faktisk virker - og ikke bare er moralske pekefingrer eller fordummende svartmaling? Et av vår tids viktigste feministiske prosjekter er innvandrerkvinnenes frigjøring og likestilling. Vi regner med at Jensen - og Hanssen - snarest går i bresjen for å avskaffe ordningen som uten tvil har gjort mest for å svekke integrering av kvinner med minoritetsbakgrunn: Kontantstøtten.