Årets første grillbrann - på taket

Full utrykning til bygård på Bislett.

GRILLSESONG:  Det publikum fryktet var en brann i øverste etasje i bygården på Bislett, var en  treplatting på taket i fyr etter nærkontakt med en engangsgrill. Foto: FRANK EVENSEN.
GRILLSESONG: Det publikum fryktet var en brann i øverste etasje i bygården på Bislett, var en treplatting på taket i fyr etter nærkontakt med en engangsgrill. Foto: FRANK EVENSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Full brannutrykning til Bislett i natt etter melding om flammer og røykutvikling fra toppetasjen i Thereses gate 38. Ifølge folk i området så det dramatisk ut fra gateplan, men flammene var under kontroll da brannvesenets stigebil kom i posisjon.

Flammene kom ikke fra øverste etasje, men fra taket. Politi og brannvesen kunne bokføre årets første utegrillbrann.

- Det hadde vært fest på takterassen, og uvettig bruk av engangsgrill gjorde at det tok fyr en en treplatting på terassen.

- Engangsgrillen ble satt rett på treverket, en metode det er alle mulige grunner til å advare mot, sier operatør Morten Haglund i Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.

Brannmeldingen kom kl. 00.41.

Operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt bekrefter at brannen blir ettefrosket videre.

Flere av beboerne i gården trakk ut i gata, men alle kunne rusle hjem igjen.

De kunne også et titalls beboere i Uranienborgveien 11, som ble vekket av brannalarm og kom seg ut ved 02-tiden. Også der var feil håndtering av kokkeredskap årsaken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.