Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets første sommerdag er et faktum

Langs hele kysten av Sør-Norge er det i dag ventet temperaturer over 20 grader. 7. mai blir dermed årets første sommerdag, ifølge meteorologene.

ENDELIG! Varmen brer seg over Sør-Norge og meteorologene fastslår at sommeren endelig har kommet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
ENDELIG! Varmen brer seg over Sør-Norge og meteorologene fastslår at sommeren endelig har kommet. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 13 viste gradestokken i Sola i Rogaland 23,8 grader. Også i Bergen, Minnesund, Sarpsborg og andre steder langs kysten bikket temperaturen 20 grader, melder Meteorologisk institutt.

- Det er rolige vindforhold, og vi venter temperaturer over 20 grader i løpet av dagen langs kysten i Sør-Norge, sier statsmeteorolog Rafael Grote til NTB.

Meteorologene definerer sommerdager i Norden som dager med maksimumstemperatur over 20 grader.

- Vi har litt mer skyer i Møre og Romsdal og Trøndelag. Temperaturene minker jo lenger nord vi kommer, sier Grote.

Selv om det meldes pent vær i uken som kommer, blir det trolig ikke snakk om like høye temperaturer.

- Det fine været vil fortsette fram til og med tirsdag. Da svekkes lavtrykket litt, og det blir mer ustabilt vær igjen. Det er for tidlig å si hvordan været blir 17. mai, sier Grote.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart