Årets fotballrockduell

Kristopher Schau flirer rått av Alex Roséns forsøk på å lage en EM-schlager og lanserer sin egen patriotlåt, «Nå ska de faen meg få». Dermed er årets fotballrockduell i gang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gir alt for Norge # # Kristopher Schau flirer rått av Alex Roséns forsøk på å lage en EM-schlager. - Det er en skam å kalle låta hans for en ekte nasjonalistisk fotballåt, sier Schau og lanserer sin egen patriotlåt, «Nå ska de faen meg få». Dermed er årets fotballrockduell i gang. # Av HÅKON MOSLET # - Låta er så nasjonalistisk at jeg får helt frysninger, uttalte Alex da han presenterte sitt Tom Lund Band og deres EM-låt «Europas juvel» i Dagbladet for tre uker siden. Nå får Alex og hans venner konkurranse fra en annen av Rock-Norges verstinger, Kristopher Schau. Også han vil være med og plaske i det grumsete musikalske og tekstlige farvannet kalt fotballrock.

Caliban Allstars, som Schaus gjeng kaller seg, har fått med seg Karen-Marie Ellefsen i en EM-låt der motstanderne ikke blir tatt på med silkehansker.

Alex er en gjøk

- Alex' låt er helt uten innhold. Den er ikke i nærheten av å være ekte nasjonalistisk. Dessuten kan jo ikke Alex' å synge. Han er en gjøk som stiller opp på alt mulig rart. Han eier ikke troverdighet og har ikke noe med rock å gjøre, smeller det fra Schaus kompanjong Ole Petter Andreassen.

- Ren homorock, fnyser Schau.

Selv trekker de fram 9. april for å vekke nasjonalpatriotiske følelsene i folket.

- Det går jo ikke an å synge om nasjonalfølelse uten å ta fram 9. april. Den gangen var vi dårlig forberedt. Men ikke nå. Nå skal dem faen meg få.

- Eh, Tyskland skal vi jo ikke møte?

- Vi møter dem i finalen. De skal få. Vi, altså Norge, skal gi dem en leksjon i fotball pluss en real omgang med juling.

Karen-Marie

Schau & co gremmes over tidligere tiders norske fotball-låter.

- «Alt for Norge» er jo helt fryktelig. De andre låtene som har dukket opp er også sabla blaute, sier bandet bak årets mest kompromissløse EM-låt.

- Norge trenger litt god fotballrock nå. Dessuten var det veldig stas å få med Karen-Marie Ellefsen. Hun er jo den eneste profilerte sportskommentatoren nasjonen har klart å fostre. Og hun er stadig oftere sett i skinnjakke. Arne Scheie er en bra fyr, men det er noe med kombinasjonen mann og kvinne, fotball og rock, avslutter de.

hakon.moslet@dagbladet.no

#

FLØTT DERE, VI ER NORGE: Med «Nå skal de faen meg få» leverer Kristopher Schau sitt bidrag til fotball-EM. Fra v. Christian Svendsen (halvt skjult), Tommy Reite, Kristopher Schau og Ole Petter Andreassen. # Foto: JON TERJE H. HANSEN

FLØTT DERE VI ER NORGE: Kristopher Schau og gjengen tar opp kampen.