Årets fredspris går til Obama

- Tent et håp om en bedre verden, sier Thorbjørn Jagland.

LAG ET NYTT INTERNASJONALT KLIMA: - Han har lagt et nytt internasjonalt klima, diplomati har fått en ny status i verden og en ny kontruktiv rolle i de utfordringene verden nå møter. Han har gitt sitt folk et håp om en bedre fremtid, sier Thorbjørn Jagland.
LAG ET NYTT INTERNASJONALT KLIMA: - Han har lagt et nytt internasjonalt klima, diplomati har fått en ny status i verden og en ny kontruktiv rolle i de utfordringene verden nå møter. Han har gitt sitt folk et håp om en bedre fremtid, sier Thorbjørn Jagland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Barack Obama har tent et håp om en bedre verden, sa lederen av Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, da han offentliggjorde Fredspris-avgjørelsen kl 11.00.

Barack Obama får prisen i Oslo 10. desember. Han får prisen for å ha styrket det internasjonale diplomatiet og samarbeidet mellom mennesker på tvers av grensene.

- Takket være Obamas initiativ spiller USA nå en mer konstruktiv rolle enn tidligere, sier Jagland. Obama har sørget for at verden retter øynene mot verdens konflikter, sa Jagland.

Nytt klima- Obama har skap et nytt internasjonalt klima, diplomati har fått en ny status i verden og en ny kontruktiv rolle i de utfordringene verden nå møter. Han har gitt sitt folk et håp om en bedre fremtid, sa Jagland. Komiteen støtter Obamas apell om at vi alle må ta ansvar for de globale utfordringene.

- Han har oppfylt det som står i Alfred Nobels testamente. Han er den som det siste året har gjort mest for internasjonal forbrødring og samarbeid, sier Jagland.

Han aviser at dette er en populistisk tildeling:

- Det er bare å se på verden det siste året, sa Jagland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer