Årets kaptein

Tampa-skipper Arne Rinnan ble i kveld utnevnt til «Årets kaptein» av shippingavisen Lloyds List og Nautisk Institutt i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi gjorde bare det vi måtte, sier kaptein Arne Rinnan på Wilhelmsen-skipet «Tampa».

Rinnan har fått utmerkelsen for måten han håndterte situasjonen på da 438 skipbrudne flyktninger ble plukket opp fra havet mellom Indonesia og Australia i august. I en prat med NTB berømmer Rinnan mannskapet om bord på «Tampa».

- Vi hadde et veldig bra mannskap om bord. Uten dem ville det ikke ha gått så bra. De gjorde en virkelig god jobb, sier Rinnan.

Den største belastningen med å ha så mange personer om bord hadde trolig den indiske kokken på «Tampa» som måtte lage mat til rundt 450 mennesker hver dag.

- Folkene fikk tre måltider om dagen, ingen tre retters middag, men skikkelig mat hver dag, blant annet kylling- og nudelsuppe, sier Rinnan som er overrasket over utmerkelsen og alt oppstusset.

- Så vidt jeg vet, er det første gangen denne utmerkelsen blir utdelt, og jeg er jo stolt over å ha fått den, sier Tampa-skipperen, som samtidig fikk prisen «Newsmaker of the year», også den utdelt av Lloyds List.

Rinnan kunne ikke være til stede da utmerkelsene ble utdelt i London onsdag kveld, men det ble vist en video tatt opp om bord på «Tampa» der kaptein Rinnan holdt en liten tale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer