Årets navn - landet rundt

Årets bergenser, årets trønder, årets nordlending. Og så videre!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagbladet kåret i dag Lise Bang Ericsson (42) og Christoph Wernersen (38) i Støttegruppa etter flodbølgekatastrofen, til årets navn 2005.

Men det er ikke bare i Dagbladet vi har kåret årets navn. Lokalaviser landet rundt har fått lesere og juryer til å stemme fram sine lokale favoritter:

Årets nordlending:

Amanda Hegge Jensen (13)

«Gjennom personlig uegennyttig innsats i en alder av 13 år, har Amanda Hegge Jensen framstått som et eksempel på nordlendingenes skaperkraft og ståpåvilje. Sangfuglen fra Mosjøen har lagt ned et stort engasjement for kreftsaken. Amanda har mistet to besteforeldre som ble rammet av denne sykdommen. Samme dag som Amanda gikk i studio for første gang, måtte hun dra i all hast til Bodø hvor hennes bestefar lå på dødsleiet. Hans siste ønske var å få høre barnebarnet synge,» skriver Avisa Nordland om vinneren.

Årets svilandsbu:  (Sviland er en bydel i Sandnes)

Rudin Aarre og Målfrid Myklebust «Ekteparet er året til årets svilandsbu for flott innsats for barn og unge i bydelen. De har gitt sine bidrag på flere arenaer, der skole, fotball og volleyball er noen stikkord. De har også gitt et velvillig bidrag til bygda innen områdene kulturvern og lokalhistorie», sier bydelsutvalget, som deler ut prisen, til Stavanger Aftenblad.

Årets bergenser:

Trond Mohn (63)

Mohn er Administrerende direktør og leder for Frank Mohn A/S. Mohn eier også 20 prosent av aksjene i Bergensavisen.

«Trond Mohn stakk av med suverent flest stemmer, og det var tydelig at BAs lesere har lagt merke til generøsiteten bedriftslederen har vist i 2005. Trond Mohn fikk en pokal som bevis for tittelen, og ble hedret av flere av de organisasjonene som har fått gaver og støtte av milliarderen i 2005.»Det skriver BA om rikmannen.

Årets finnmarking:

Jørn Haga (48)

«Lederen for Aksjon «To likeverdige sykehus i Finnmark» fikk flest stemmer da Finnmarken og Finnmark Dagblad inviterte leserne til å kåre Årets Finnmarking. Men vinnerens engasjement strekker seg langt ut over sykehusgrensene. Som politimann har han vært opptatt av rusforebyggende arbeid, han har vært aktiv fagforeningsmann og også engasjert seg i revy, politikk, idrett og hundeoppdrett»m, skriver Finnmark Dagblad om vinneren.

Årets trønder:

Bengt Eidem (28)

«Trondheimsgutten klarte å dra i gang en av de mest vellykkede vervekampanjene gjennom tidene for nye blod- og benmargsgivere her til lands. Hans mot og styrke i sykdomsperioden, og det faktum at han også kjempet for andre kreftrammede da han selv så døden i hvitøyet, gjør at han er kåret til Årets Trønder», skriver Adresseavisen.

Årets østfolding:

Vivi Haug 

Vivi Haug fikk Østfoldprisen, som deles ut av fylkeskommunen.

«Fylkesutvalget valgte å gi årets pris til Vivi Haug fordi hun i over 50 år har gjort en enorm innsats for teater- og revyscenen, både i Østfold og landet for øvrig. Hennes mangfoldige scenekunst og rause personlighet har gledet østfoldinger gjennom en hel generasjon.Vivi Haugs engasjement og lidenskap for scenen har utvilsomt vært en viktig inspirasjon også for andre», skriver kommunen på sine hjemmesider.

Årets romsdaling:


Ane Brun (29)

«Vi velger å tro at Romsdals Budstikkes lesere valgte henne fordi de som oss synes det er litt gjevt dette at en av våre gjør det stort ute i den store verden. At det er mulig å komme fra vesle Molde og få til noe», skriver Romsdals Budstikke.

Har vi glemt noen? Eller har du noen du mener bør bli årets navn der du kommer fra? Skriv til oss!

ÅRETS NAVN 2005: Lise Bang Ericsson og Christoph Wernersen i i Støttegruppa etter flodbølgekatastrofen toppet Dagbladets egen kåring.
ÅRETS ROMSDALING: Ane Brun.
ÅRETS TRØNDER: Bengt Eidem.
ÅRETS ØSTFOLDING: Vivi Haug.
ÅRETS BERGENSER: Trond Mohn.