Årets navn 2003

Hvem fortjener tittelen «årets navn 2003»? Det kan du være med på å bestemme. De kommende dagene vil vi presentere kandidatene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

KÅRINGEN AV ÅRETS NAVN

er en anledning til å oppsummere året. Hvert år er det en rekke mennesker som gjør inntrykk på oss. Som har stått for en enestående prestasjon, som i seg selv representerer en gripende menneskelig skjebne eller som har påvirket historiens gang.

Det går ikke an å oppsummere 2003 uten å tenke på den svært urolige internasjonale situasjonen. Ikke minst har krigen i Irak og den amerikanske okkupasjonen preget nyhetsbildet 24 timer i døgnet det siste året. Dette har gjort inntrykk på menneskene i vårt land også. Vi har stort sett betraktet krigen på avstand i Norge, uten at den har grepet direkte inn i våre liv på noen dramatisk måte. Men de fleste av oss sitter med en følelse av at verden er blitt mer utrygg - og uforutsigbar.

Mens disse storpolitiske og dramatiske begivenhetene tar stor plass i nyhetsbildet, er det viktig for en nyhetsavis som Dagbladet å formidle også de nære historiene og de engasjerende fortellingene. Det er plass til beundring overfor personer som gjennom sin innsats har skilt seg ut i det løpende nyhetsbilde. Mye av det som skjer har naturligvis ikke like stor betydning eller fører til så store konsekvenser som når politikerne eller generalene bestemmer om krigen skal startes eller avsluttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer