Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets nyttårsbarn er trønder

Alt tyder på at årets nyttårsbarn er jenta som kom til verden seks minutter inn i det nye året på St. Olavs hospital i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vakthavende jordmor opplyser til NTB litt før klokken 2 at den nye verdensborgeren ikke er veid og målt ennå, så hun kan derfor ikke si noe om jentas vitale mål.

Det var jordmor Anette Smogeli Rasmussen som fikk gleden av å ta imot årets førstefødte. Hvert år kommer drøyt 4.000 barn - av de rundt 60.000 som fødes i Norge i løpet av et år - til verden ved St. Olavs.

Foreldrene Tonje Westad og André Nilsen opplyser at jenta er den tredje i søskenflokken.

En ringerunde til landets fødeavdelinger viste tidlig at det kunne bli snakk om en minuttstrid om hvem som faktisk ble årets nyttårsbarn. Landets største fødeavdeling, ved Ullevål i Oslo, opplyste at de tok imot en jente ti minutter over midnatt, men det skulle altså vise seg å ikke være nok til å stikke av med tittelen.

Nordlandssykehuset og sykehusene i Vestfold og Østfold er noen av de andre stedene hvor det ble født barn i løpet av årets første time. (©NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media