Årets nyttårsbarn

Først trodde alle oslojenta var årets nyttårsbarn. Men nå viser det seg at lille Daniel fra Bergen vant kappløpet med ett sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvert eneste år jakter mediene på årets nyttårsbarn. Det er om å gjøre å bli født så nært årsskiftet som bare mulig, og da står det om sekundene.

Daniel fra Bergen

Tidligere i dag meldte vi om oslobabyen som ble født ett sekund inn i det nye året. Alle trodde dette var umulig å slå, løpet var kjørt.

Men sånn ble det ikke. Det er Bergens Tidende som melder om at noen klarte det enda nærmere årsskiftet.

Lille Daniel ble født 00.00. på Kvinneklinikken i Minde. Det forteller detn stolte pappaen, Roger Lie (25).

Nyttårsbarnet fra Bergen veide 3050 gram ved fødselen og er 50 cm lang.

2003 eller 2004?

Men i hvilket år ble Daniel egentlig født da? Det måtte foreldrene bestemme etterpå.

- Det er ingenting som heter klokken 00.00.00. Vi måtte velge om Daniel skulle bli registrert som født 31.12.03, ett sekund på midnatt, eller 01.01.04, ett sekund over midnatt, sier den lykkelige pappaen til bt.no.

Foreldrene valgte et sekund over midnatt, slik at Daniel blir registrert født i 2004. Da slipper han å være minst i klassen.

- Det var mest tilfeldig. Men det er jo fint han ikke har bursdag på nyttårsaften, sier den nybakte moren Gunnhild Pedersen (24).

Ansatte ved sykehuset bekrefter at de har registrert fødselen i årets første minutt, men kan ikke gi noe mer nøyaktig klokkeslett. Jordmødrene opererer ikke med sekunder.

FJORÅRETS:</B> I fjor var det ikke like hardt race om nyttårsbarnet. Lille Gard ble født 24 minutter inn i det nye året på Akershus universitetssykehus. Han ble nesten årets nyttårsbarn, bare slått av lille Daniel fra Mosjøen, som ble født ti sekunder etter midnatt.
OSLOS NYTTÅRSBARN:</B> Vesle Elen kom til verden på Ullevål Universitetssykehus ett sekund over midnatt. Den 52 centimeter lange og 3.844 gram tunge jenta kom 16 dager over termin. –Det ble mye knip og pes på slutten. Jordmora ville absolutt ha et nyttårsbarn, forteller Elens stolte og lykkelige mamma, Jeanette Løvås.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer