Årets påskehelt

Helge Kvame (24) er kåret til påskens helt. Les hvorfor!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk Folkehjelp og NRK Nitimen har kåret studenten fra Valdres til årets påskehelt, etter at han deltok i en redningsaksjon ved Eidsbugarden ved Bygdin onsdag klokka 15.30.

En kvinne hadde falt utfor et stup, og nesten ti meter ned mot et vann. Hun ble sittende fast med hodet ned i en sprekk. Kvame, som var ute og kjørte i beltebil, ble varslet om ulykken. Han tok seg ned til kvinnen med et rep, og brukte bare en spade som egen sikring.

Reddet livet

- Han reddet livet hennes, og fortjener premie for denne bragden, sier Arne Johannesen, som var vitne til redningsaksjonen.

Kvinnen var så langt nede i sprekken at bare ankelen og en ski stakk opp.

- Jeg gikk ned med tau, og fikk bundet det fast til henne. Så dro jeg til. Det gikk forholdsvis greit å trekke henne opp, sier påskehelten Helge Kvame til Dagbladet.no.

- Hun takket og bukket, og var svært takknemlig, sier Kvame, som til daglig studerer transportøkonomi og logistikk.

Helt naturlig

Som premie får han Norsk Folkehjelps fjelldress til en verdi av 2500 kroner.

- Det er gøy å få prisen, men jeg synes ikke det var den helt store heltedåden. Når slikt skjer må man hjelpe til uansett. Det er helt naturlig, sier han til Dagbladet.no.

HELT:- Det er gøy å få prisen, men jeg synes ikke det var den helt store heltedåden. Når slikt skjer må man hjelpe til uansett. Det er helt naturlig, sier Helge Kvame (24) til Dagbladet.no.