VELUTSTYRT: I full politiutrustning har politibetjenten sex med en kvinne, uvitende om han at han blir filmet av et overvåkningskamera. Om han er uvitende om  chihuahuaen mellom beina, sier historien ikke noe om.  Foto: Scanpix
VELUTSTYRT: I full politiutrustning har politibetjenten sex med en kvinne, uvitende om han at han blir filmet av et overvåkningskamera. Om han er uvitende om chihuahuaen mellom beina, sier historien ikke noe om. Foto: ScanpixVis mer

«Årets politimann» fikk sparken etter pansersex

Her går Bert Lopez (30) lenger enn forventet i tjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2009 ble betjent Bert Lopez kåret til årets politimann i sitt distrikt. Han er også hedret for «å gå lenger enn plikten forventer».

Tidligere denne måneden gikk han også noe lenger enn hva plikten - og hans sjefer - forventet.

Et møte med en kvinne førte av uklare årsaker til at kvinnen havnet på panseret av en Honda, mens den uniformerte politimannen hadde sex med henne. Hele seansen ble fanget av et kommunalt overvåkningskamera.

På sjefens pult Bildene fra denne videoen fant fort veien til sheriffens pult. Sheriff Robert Garcia i Santa Fe (New Mexico) gjenkjente straks sin medarbeider, og suspenderte ham umiddelbart i påventa ev en etterforskning.

Bildene ble sendte videre til delstatens politimester.

Videobeviset på pansersex har gått runden blant politisjefene, men vil neppe bli vist på avdelingens julebord.

Mister jobben I New Mexico ser man ytterst alvorlig på episoden.

Tidligere denne uke fikk politimannen sparken, ifølge avisa The New Mexican.

Politiet har uttalt at Lopez ikke skal ha hatt seksuell omgang med kvinnen «i bytte mot noe relatert til Lopez rolle som håndhever av loven».

- Ingen kriminell Kvinnen er etter hva The New Mexican erfarer en helt ordinær og lovlydig borger, men for anledningen lagt på rygg over en Honda.
  
- Det er en pinlig situasjon for avdelingen, men vi må huske at den ansattes rettigheter gir ham anledning til å klage på avgjørelsen. Vi ønsker derfor ikke å kommentere ytterligere, sier delstatspolitiets talsmann Tim Johnson til avisa.

Lopez har 30 dager på å anke avgjørelsen. Han har ikke kommentert pansersexen eller avskjedigelsen offentlig.