Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets russefest i gang

Årets russefeiring ble sparket i gang med en kjempefest på Tryvann i Oslo fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En armada av busser med lydutstyr for hundretusenvis av kroner truet med å sprenge trommehinnene på de flere tusen ungdommene som møtte opp.

- Mange er helt sprø og bruker masse penger på buss og stereoanlegg. Vi bruker heller pengene på fest og på oss selv. Dessuten har vi en egen rap, sier bussjef Henrik Finckenhagen til NTB.

Sammen med 19 andre gutter fra Nadderud videregående vant han prisen for beste buss på skolen med bidraget «Æljen». Både foran og på sidene er bussen kunstferdig utsmykket med elger i fri utfoldelse. Bak har de i mangel av noe annet montert et ekte, utstoppet, rådyrhode.

- Vi har ikke noe stort lydanlegg, men det holder fint for oss til bruk inne i bussen. Vi er to stykker som til enhver tid er edru og holder vakt sammen. De sover også i bussen for å passe på, sier busskollega Eirik Valestrand.

Politiet kontrollerte flere av bussene som fredag var på vei opp til festen på Oslos tak ved Tryvannstårnet. De patruljerte også området hvor de mange tusen ungdommene utfoldet seg mens de badet i lyden fra busser med massive lydanlegg.

- Vi har nok stoppet mellom 15 og 20 busser. Det har vært en del mindre anmerkninger, men ingen store forseelser, sier politikonstabel Ronny Spachmo ved Trafikkkorpset i Oslo politidistrikt.

(NTB)

I kveld var det årets første russetreff på Tryvann utenfor Oslo.
Politiet stoppet og kontrollerte ca. 20 russebiler uten å finne alvorlige mangler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media