Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Årets sommer i Europa - den varmeste noensinne

Årets sommer har i store deler av Europa vært den varmeste siden målingene startet, opplyser USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA).

OVARM: Årets sommer har i store deler av Europa vært den varmeste siden målingene startet, opplyser USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA). Her fra Vigelandsparken i Oslo.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
OVARM: Årets sommer har i store deler av Europa vært den varmeste siden målingene startet, opplyser USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning (NOAA). Her fra Vigelandsparken i Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NOAAs målinger startet i 1910.

Fram til i år var den varmeste sommeren etaten hadde registrert i Europa i 2003. Årets sommer slo imidlertid rekorden med en margin på 0,26 grader celsius.

Temperaturen i de tre sommermånedene markerte seg også ved at den for første gang lå mer enn 2 grader over kontinentets gjennomsnitt.

NOAA har også målt rekordhøye temperaturer utenfor Europa. I Sør-Korea var årets sommer den varmeste siden 1973.

Årets sommer var ikke den varmeste globalt sett, men den er på topp fem-listen, går det fram av NOAAs nettsider.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!