Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets tv-aksjon er i gang

Ballongslipp i Oslo markerte åpningen av «Hjerterom».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med slipp av hjerteformede ballonger over Tøyenkirken i Oslo og til høylytt bifall fra ei gruppe bøssebærere, markerte kronprinsesse Mette-Marit åpningen av årets innsamlingsaksjon, Hjerterom.

- Det er en stor glede for meg å åpne årets TV-aksjon, sa kronprinsessen før hun klippet over fortøyningssnorene til et stort knippe med knallrøde ballonger som raskt markerte seg i luftrommet over Tøyenkirken, senter for Kirkens Bymisjon i Oslo. Her ble hun ønsket velkommen av generalsekretæren Kirkens Bymisjon, Helen Bjørnøy, som bød kronprinsessen på kaffe etter ballongslippet.

Det er Kirkens Bymisjon i Oslo som sammen med Rådet for psykisk helse står bak årets aksjon. De to organisasjonene arbeider for å forhindre psykisk og sosial nød, og skal også dele inntektene fra innsamlingen likt mellom seg. Pengene skal brukes til åpne væresteder for psykisk og sosialt slitne mennesker der de kan få varierte tilbud om sosiale og kulturelle aktiviteter, boliger og andre tiltak som kan gjøre livet lettere.

Det er om lag 100.000 frivillige som skal samle innpenger i årets aksjon, og det er det 31 året på rad at NRK vier en hel dags sending til en slik storinnsamling av penger. Aksjonen er enestående i verden, både i form av frivillig innsats, organisering og innsamlingsresultat.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media