Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årets verste dag

Regnet ut av britisk forsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forsov du deg i morges? Kranglet med sjefen? Brutt atter et nyttårsforsett? I så fall er du ikke alene. Dette er årets verste dag, skal vi tro Dr. Cliff Arnall ved universitet i Cardiff.

Han har regnet seg fram til hva som er den kjipeste dagen i året, og har kommet fram til at det er den tredje mandagen i januar. Dagen er døpt \'blåmandag\'.

Flere variabler
Forskeren i Wales har kommet fram til en likning for å begrunne påstanden: (W+ (D-d)) * TQ/M * NA.

W står for været, D for gjeld, d for månedslønn, T for tida siden jul, Q for tida som er gått etter du mislyktes i å kvitte deg med en uvane, M for motivasjonsnivå og NA for behovet å gjøre noe.

Januar ofte består av dårlig vær, har den britiske forskeren observert. Samtidig har de fleste brutt sine nyttårsforsetter bare en ukes tid inn i det nye året, og når vi kommer til årets tredje uke har nesten alle lagt joggeskoa bakerst i skapet og revet av seg nikotinplasteret. Og det som måtte være igjen av julestemning og familiehygge har forlengst forlatt oss denne uka, slår Arnall fast.

- Virkeligheten slår innover oss samtidig med de mørke skyene på himmelen og juleregningen på kredittkortet, mener forskeren i følge MSNBC.

Likningen ble opprinnelig utarbeidet for å hjelpe et reisebyrå med å analysere når folk booker sine feriereiser. Det viste seg at folk kjøper billetter til drømmeferien når de har det som verst.

Blodig børsdag

PÅ TIDE Å GÅ HJEM? Du er ikke alene om å hate verden i dag. Dette er den verste dagen i året, ifølge en britisk forsker. Foto: SCANPIX
PÅ TIDE Å GÅ HJEM? Du er ikke alene om å hate verden i dag. Dette er den verste dagen i året, ifølge en britisk forsker. Foto: SCANPIX Vis mer

Aksjemeglerne og investorene på Oslo Børs er blant dem som kan skriver under på Arnalls blåmandagsteori i dag. Klokka 14.40 var hovedindeksen nede i 381,67, langt under toppnoteringen på over 520 poeng for et halvt år siden.

Skipsreder John Fredriksen tapte 1,4 milliarder i løpet av 90 minutter i formiddag - i alle fall på papiret. Sammen med skattebetalerne ved staten, Stein Erik Hagen og Kjell Inge Røkke er Fredriksen blant de største taperne på Oslo Børs så langt i år.

Det er ikke bare i Oslo børsen har rast. De dystre utsiktene i amerikansk økonomi har ført til en elendig dag også på børsene i Asia, blant annet i Japan og Hong Kong.

Terra-trøbbel

De fire ordførerne i Narvik, Hattfjelldal, Hemnes og Rana har heller ikke hatt noen jubeldag. Fylkesmannen i Nordland slo i dag fast at de fire handlet i strid med kommuneloven da de inngikk investeringsrådene fra Terra. 

Den britiske forskeren kunne også ha brukt den ellers så blide sangfuglen Carola Häggkvist som et eksempel på sin teori. En advokat har i dag anmeldt henne for mened i voldtektssaken der hun vitnet i forrige uke.  Han mener Carola løy da hun forklarte seg under ed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media