Advokat John Chr. Elden i harnisk over «ulovlig» ransaking

Arfan Bhatti arrestert i kveld

Leiligheten ransakes nå, opplyser Oslo politidistrikt til Dagbladet ved midnatt.

PÅGREPET: Arfan Bhatti har blitt pågrepet i kveld. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅGREPET: Arfan Bhatti har blitt pågrepet i kveld. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kjente islamisten Arfan Bhatti er i kveld pågrepet i Oslo. Det bekrefter politiinspektør Vegar Munthe Ommedal overfor Dagbladet.

- Det er en ordinær straffesak. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om selve grunnlaget og omstendighetene. Han er pågrepet i Oslo i kveld, sier Ommedal.

Han vil ikke opplyse noe nærmere om stedet for pågripelsen, utover at den skjedde i Oslo.

- Ransaker hjemme

Bhattis advokat John Christian Elden er i harnisk over pågripelsen:

- Jeg er underrettet om at han er arrestert og at politiet ransaker hjemme hos han og ulovlig har satt kone og barn på gata. Jeg vet ikke hvorfor han er pågrepet, og Oslo-politiet opplyser bare at alle «nettopp er kommet på jobb og ikke vet noe», sier Elden til Dagbladet.

- Det som har skjedd er at hun (kona, red. anm.) har fått tilbud umiddelbart om å bli kjørt dit hun måtte ønske, men hun har nektet plent å sette seg inn i noen bil, sier Vegar Munthe Ommedal først til Dagbladet.

Han forteller at kona og barna derfor først ble stående utenfor leiligheten.

- Vi er på stedet og når vi er ferdige, vil hun kunne gå inn i leiligheten, sier Ommedal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer