Advokat John Chr. Elden i harnisk over «ulovlig» ransaking

Arfan Bhatti arrestert i kveld

Leiligheten ransakes nå, opplyser Oslo politidistrikt til Dagbladet ved midnatt.

PÅGREPET: Arfan Bhatti har blitt pågrepet i kveld. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
PÅGREPET: Arfan Bhatti har blitt pågrepet i kveld. Her er Bhatti foran Stortinget i 2012, under en demonstrasjon mot Norges engasjement i Afganistan. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kjente islamisten Arfan Bhatti er i kveld pågrepet i Oslo. Det bekrefter politiinspektør Vegar Munthe Ommedal overfor Dagbladet.

- Det er en ordinær straffesak. Jeg har ikke lyst til å si noe mer om selve grunnlaget og omstendighetene. Han er pågrepet i Oslo i kveld, sier Ommedal.

Han vil ikke opplyse noe nærmere om stedet for pågripelsen, utover at den skjedde i Oslo.

- Ransaker hjemme

Bhattis advokat John Christian Elden er i harnisk over pågripelsen:

- Jeg er underrettet om at han er arrestert og at politiet ransaker hjemme hos han og ulovlig har satt kone og barn på gata. Jeg vet ikke hvorfor han er pågrepet, og Oslo-politiet opplyser bare at alle «nettopp er kommet på jobb og ikke vet noe», sier Elden til Dagbladet.

- Det som har skjedd er at hun (kona, red. anm.) har fått tilbud umiddelbart om å bli kjørt dit hun måtte ønske, men hun har nektet plent å sette seg inn i noen bil, sier Vegar Munthe Ommedal først til Dagbladet.

Han forteller at kona og barna derfor først ble stående utenfor leiligheten.

- Vi er på stedet og når vi er ferdige, vil hun kunne gå inn i leiligheten, sier Ommedal.

På en tektsmelding ved midnatt, kort etter samtalen med Dagbladet, opplyser Ommedal at «jeg har nå fått beskjed om at de har blitt hentet av familie for 15 minutter siden».

- Ulovlig, sier Elden

John Christian Elden gjør det overfor Dagbladet klart at han mener politiets framgangsmåte er ulovlig.

- Politiet bryter også loven om ransaking. Mens loven sier at de skal tilkalle et familiemedlem som vitne hvis ingen er hjemne, velger de å kaste ut familien så de slipper vitner til det de gjør. Hvorfor politiet ikke bryr seg om loven, vet jeg ikke, sier Elden til Dagbladet.

Ommedal sier det får «stå for Eldens regning» at han mener det er ulovlig å foreta ransakingen uten vitner fra familien.

- Hun (kona) vil ha tilgang når vi har fått gjort disse etterforskningsskrittene, sier han til Dagbladet.

- Ordinær straffesak

Ommedal sier at «vi er i en etterforskningsfase».

- Hvorfor ble han pågrepet akkurat i kveld?

- Det har jeg ikke lyst til å kommentere nå. Etterforskningen i denne saken var slik at det var grunnlag for å pågripe ham, sier Ommedal.

Han vil ikke gå inn på hvilken type straffesak det er snakk om, men sier at han ikke kjenner til at den aktuelle saken har vært offentlig omtalt - uten at han vil si det helt sikkert.

- Det er en helt ordinær straffesak, som det er flere involvert i, sier Vegar Munthe Ommedal, som fungerer som påtaleansvarlig i saken i kveld 16. mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer