Arfan Bhatti er blant demonstrantene

«Muslimer mot okkupasjon» varslet at 700 ville protestere mot norske soldater i Afghanistan. Et femtitalls har møtt opp.

DEMONSTRASJON: Muslimer demonstrerte fredag mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan utenfor Stortinget fredag. Gruppen som står bak demonstrasjonen, mener alle nordmenn er skyldige i "massakre av uskyldige" i Afghanistan. En av de antatte arrangørene av demonstrasjonen, Arfan Bhatti, er blant de frammøtte. Foto: Heiko Junge / Scanpix
DEMONSTRASJON: Muslimer demonstrerte fredag mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan utenfor Stortinget fredag. Gruppen som står bak demonstrasjonen, mener alle nordmenn er skyldige i "massakre av uskyldige" i Afghanistan. En av de antatte arrangørene av demonstrasjonen, Arfan Bhatti, er blant de frammøtte. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Demonstrasjonen som var varslet klokka 14 er forsinket, men arrangørenes anslag om 500-700 deltakere synes å ha vært for ambisiøst.

«Muslimer mot okkupasjon» skal demonstrere mot norsk tilstedeværelse i Afghanistan, men de frammøtte er i mindretall både i forhold til politiet og frammøtte journalister.

- Noe ambisiøst anslag En av de antatte hovedmennene bak demonstrasjonen, Arfan Bhatti, er tilstede, melder Dagbladets journalist utenfor Stortinget.

Bhatti ble pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep mot den israelske og den amerikanske ambassaden i 2006, samt for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo. I 2008 ble han funnet skyldig i å ha medvirket til å skyte mot synagogen, men ble frifunnet for terrorforbund-anklagen.

I 2009 ble Bhatti og en 31 år gammel venn pågrepet i forkant av Barack Obamas besøk i Oslo, fordi PST fryktet Bhatti var ute etter å skade amerikanske interesser.

Han ble løslatt idet Obama hadde forlatt landet, og terrormistankene resulterte ikke i noen tiltale.

- Jeg tror arrangørenes anslag på mellom 500 og 700 er noe ambisiøst. Politiet er uansett godt forberedt i dag, sa Snorre Haugan i oslopolitiet til dagbladet tidligere i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer