TILTALT: Norges kanskje mest omtalte islamist, Arfan Bhatti, er tiltalt i en familievoldssak. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILTALT: Norges kanskje mest omtalte islamist, Arfan Bhatti, er tiltalt i en familievoldssak. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Arfan Bhatti er tiltalt for familievold mot to av sine barn

Nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti (36) er tiltalt for familevold mot to av barna sine. 

- Han er tiltalt for legemsfornærmelse mot sine to barn, samt at han skal ha motsatt seg arrest under en pågripelse i 2012, skriver advokat John Christian Elden til VG, som først omtalte tiltalen.

Henlagt Samtidig framkommer det at Bhatti ikke lenger er siktet for vold mot kona, etter at han angivelig slo henne med knyttet neve i 2012. Saken er henlagt.

- Jeg noterer at det meste av siktelsene mot Bhatti nå er henlagt. Han nekter straffskyld etter tiltalen, og vil avgi sin forklaring til retten, sier Elden til Dagbladet.

36-åringen er trolig mest omtalte islamist. Han har vært formelt etterlyst av norsk politi siden februar 2013, i forbindelse med familievoldssaken.

Da han landet på Gardermoen 14. januar i år, ble han pågrepet.

Under et fengslingsmøte dagen etter, ble han løslatt. Tingretten mente det ikke var noen fare for at Bhatti kom til å flykte.

4. april 2012 skrev Dagbladet at Bhatti ble siktet for vold mot en kvinne og et barn i egen familie. Ifølge siktelsen skal Bhatti også ha utøvd vold og truet tjenestemenn i forbindelse med pågripelsen.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med advokat John Christian Elden.

Bhatti forsvant sporløst i Pakistan 7. januar for to år siden. Etter flere måneder ble det avdekket at islamisten som er født og oppvokst i Norge var arrestert og satt fengslet i Pakistan.

Fri siden august En militær domstol dømte ham i 2013 til seks års fengsel. Domstolen fant Bhatti skyldig etter anklager om alvorlig kriminalitet og angivelig terrortilknytning.

I april i fjor ble det kjent at Bhatti hadde blitt frikjent av to pakistanske domstoler, men han ble arrestert på nytt av den pakistanske millitære etterretningen.

Bhatti skal ha blitt løslatt fra fengsel i slutten av august i fjor.

Oslo tingrett slo tidligere denne måneden fast at Arfan Bhattis lange Pakistan-opphold, hvorav store deler i varetektsfengsling med vage terroranklager, ikke kan knyttes til familievoldssaken oslopolitiet etterforsket i 2012.

LES OGSÅ: - Her er dokumentet som gjorde at Bhatti kunne sette seg på flyet til Norge.

Dagbladet kommer med mer.