Arfan Bhatti får ikke nærme seg TV 2s lokaler

Nå vil han kreve forbud mot at TV 2 får filme ham.

<strong>TRUET TV 2 FOTOGRAF:</strong> Den straffedømte 34-åringen Arfan Bhatti får ikke lov til å oppsøke TV 2s lokaler etter at han truet en av fotografene deres i forrige uke. Her er han avbildet sammen med advokat John Christian Elden i retten for halvannet år siden.
Foto: Hans A Vedlog
TRUET TV 2 FOTOGRAF: Den straffedømte 34-åringen Arfan Bhatti får ikke lov til å oppsøke TV 2s lokaler etter at han truet en av fotografene deres i forrige uke. Her er han avbildet sammen med advokat John Christian Elden i retten for halvannet år siden. Foto: Hans A Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Straffedømte Arfan Bhatti (34) har fått forbud av politiet mot å oppsøke TV 2s lokaler, etter at han truet en TV 2-fotograf på vei ut fra rettssaken mot de tre terrortiltalte mennene i den norske al-Qaida-saken.

- Bhatti bare rister på hodet over dette, de gangene han har vært der, har de jo bedt ham om å komme, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Bhatti dukket opp som tilskuer under rettssaken mot de tre terrorsiktede nordmennene i forrige uke, men ble bortvist på bakgrunn av at han er straffedømt.

Truet med å filme På vei ut oppdaget han at han ble filmet av en fotograf fra TV2, og ba vedkommende slutte. Ifølge TV2.no svarte fotografen at Bhatti var på et offentlig sted. Da skal Bhatti ha gått med raske skritt mot fotografen, før han ble stanset av politiet.

På vei ut pekte 34-åringen på TV 2s fotograf, og ifølge TV 2 sa han deretter:

- Jeg finner deg, du jobber i TV 2. Tror du ikke jeg finner deg? Forbanna svin. Vantro svin.

- Jeg skal filme deg og din familie, bare vent og se. Så får du føle på kroppen hvordan det er å filme andre, sa han videre.

Vil kreve filmforbud Nyhetsredaktør i TV 2, Jan Ove Årsæther, sa i etterkant at de ville anmelde truslene, og det var under et avhør i går at kontaktforbudet ble utstedt. Bhatti får heller ikke lov til å nærme seg den aktuelle TV 2-fotgrafen.

- Avhøret varte i 17 minutter, og alle var enige om faktum. Så gikk han hjem, sier Elden.

Han forteller videre at de nå har bedt politiet opprette et besøksforbud mot TV 2, hvor de forbys å filme Bhatti.

- Han sa at han skulle filme dem, så de skjønte hvordan det er å bli filmet uten å vite om det. Politiet har utstedt et forbud mot å filme, og vi mener dermed at tilsvarende forbud skal virke andre veien også. Dette har med normal høflighet å gjøre, sier han.

Jan Ove Årsæther sier til Dagbladet at de stoler på at politiet har kontroll over saken.

- Trusler totalt uakseptabelt - Når han velger å oppsøke en offentlig rettsak må han finne seg i å bli filmet, og så får han kreve det han vil. Trusler er uansett totalt uakseptabelt, sier han.

- Vi har nulltoleranse for slikt, og politianmelder rutinemessig. Så har de valgt å reagere slik, og det er greit for oss.

Johan Christian Elden har tidligere fortalt Dagbladet at Bhatti ønsket å være tilstede som tilhører i rettssaken hvor oslomennene Mikal Davud (40), Shawan Sadek Saeed Bujak (38) og David Jakobsen (33) tiltalt for sammen å ha planlagt et bombeangrep mot Jyllandsposten og å skyte tegneren Kurt Westergaard.

- Min klient var der av ren juridisk interesse. Mennene i denne saken er tiltalt for samme forbrytelse han ble frifunnet for, og han ville se om PST hadde funnet opp kruttet siden sist, sa Elden til Dagbladet i forrige uke.

Frifunnet for terrorforbund Bhatti ble pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep mot den israelske og den amerikanske ambassaden i 2006, samt for å ha skutt mot den jødiske synagogen i Oslo. I 2008 ble han funnet skyldig i å ha medvirket til å skyte mot synagogen, men ble frifunnet for terrorforbund-anklagen.

I 2009 ble Bhatti og en 31 år gammel venn pågrepet i forkant av Barack Obamas besøk i Oslo, fordi PST fryktet Bhatti var ute etter å skade amerikanske interesser.

Han ble løslatt idet Obama hadde forlatt landet, og terrormistankene resulterte ikke i noen tiltale.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer