I HELLAS:  Islamisten Arfan Bhatti har ifølge hans forsvarer forlatt Norge og reist til Hellas. Her under demonstrasjon mot Norges krigføring i Afghanistan i 2012. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
I HELLAS: Islamisten Arfan Bhatti har ifølge hans forsvarer forlatt Norge og reist til Hellas. Her under demonstrasjon mot Norges krigføring i Afghanistan i 2012. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

Arfan Bhatti har reist til Hellas på ferie

Står tiltalt i en familievoldssak, men har ikke utreiseforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Islamisten Arfan Bhatti har forlatt Norge og reist til Hellas på ferietur.

Hans faste forsvarer i over 20 år, advokat John Christian Elden, avdramatiserer Bhatti reise overfor Dagbladet.

- Jeg var kjent med at han ville forlate Norge for noen dager. Min klient har verken reiseforbud, eller utreiseforbud. Han har valgt å ta en ferietur slik mange andre nordmenn gjør, sier Elden til Dagbladet.

- Betyr det at Bhatti kommer tilbake til Norge denne uka?

- Så vidt jeg vet, gjør han det. Han kommer til å være til stede, da dommeren skal lese opp resultatet av straffesaken mot ham i slutten av denne uka, sier Elden til Dagbladet.

Oslopolitiet ønsker ikke å kommentere Bhattis ferietur.

Tiltalt for familievold Arfan Bhatti står for tiden tiltalt i en familievoldssak fra 2012 i Oslo tingrett.

Ifølge familievoldstiltalen slo den straffedømte 38-åringen de to barna gjentatte ganger i ansiktet, hodet og ryggen med hånda og en tørkerullholder i metall mens han hørte dem i lesing av Koranen. Dette skal ha skjedd fra høsten 2011 til våren 2012.

Bhatti nekter straffskyld.

Politiet ville varetektsfengsle Etter flere år i Pakistan landet han onsdag 14. januar på Oslo Lufthavn og ble pågrepet av politiet. De ønsket å holde den ytterliggående islamisten varetektsfengslet, av frykt for unndragelsesfare. Altså at Bhatti skulle forlate landet på grunn av tiltalen i familievoldssaken.

Politiet fikk imidlertid ikke medhold i retten, verken i tingretten eller i lagmannsretten, og Bhatti ble derfor løslatt fredag 16. januar.

- Etter en samlet vurdering slutter lagmannsretten seg til tingrettens konklusjon om at det ikke foreligger tilstrekkelige holdepunkter som gir grunn til å frykte for at siktede nå vil unndra seg strafforfølgning i saken, skrev lagmannsretten.

Dagbladet har fra flere kilder fått bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste har fotfulgt den 37 år gamle norske statsborgeren siden han ble løslatt.

- Hva gjør Bhatti i Hellas? spør Dagbladet Bhattis advokat.

- Han er på en helt vanlig tur, sier advokat Elden.

Etter hva Dagbladet erfarer reiste Arfan Qadeer Bhatti fra Gardermoen i dag mandag med et SAS-fly. Han er ventet tilbake til Norge torsdag.

Vært i Pakistan Like før jul i 2012 reiste Arfan Bhatti fra Norge. I januar 2013 ble han meldt savnet. Først sommeren 2013 ble det konstatert fra norske myndigheter at den norske statsborgeren satt arrestert i Pakistan, og at etterretnings- og terrorpolitiet i Pakistan hadde pågrepet ham. I august ble han løslatt fra pakistansk fengsel.

Og i januar kom han altså tilbake til Norge.