TIL SAUDI ARABIA:  Arfan Bhatti er på vei til Saudi Arabia på pilgrimsferd, ifølge sin forsvarer. Her er han avbildet under en demonstrasjon mot Norges krigføring i Afghanistan i 2012. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
TIL SAUDI ARABIA: Arfan Bhatti er på vei til Saudi Arabia på pilgrimsferd, ifølge sin forsvarer. Her er han avbildet under en demonstrasjon mot Norges krigføring i Afghanistan i 2012. Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer

Arfan Bhatti på tur til Mekka etter morens ønske

Har reiste på pilgrimsferden med moren i 80-årene, opplyser forsvarer Elden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Arfan Bhatti har reist på pilegrimsferd til Mekka i Saudi-Arabia sammen med moren.

- Det var morens ønske, hun har ikke vært der før, opplyser hans forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Han sier at Bhatti reiste i forrige uke og hadde anskaffet seg både visum og flybilletter på vanlig måte.

- Han regner med at PST er på samme fly, men det bekymrer ham ikke, forteller Elden.

Pilgrimsreisen til Mekka regnes som en av islams fem søyler, og alle muslimer som er fysisk og økonomisk i stand til det skal gjennomfører pilegrimsreisen minst én gang i livet. 
Dømt til fengsel Bhatti ble i slutten av mars dømt til ti måneders fengsel for å ha slått sine to barn flere ganger, men har anket dommen til lagmannsretten.

Han var på en tre dager lang tur til Hellas da dommen falt. Dommen er anket og skal nå opp i lagmannsretten. 

- Jeg var kjent med at han ville forlate Norge for noen dager. Min klient har verken reiseforbud, eller utreiseforbud. Han har valgt å ta en ferietur slik mange andre nordmenn gjør, sa Elden til Dagbladet i mars.

Vært i Pakistan Like før jul i 2012 reiste Arfan Bhatti fra Norge. I januar 2013 ble han meldt savnet. Først sommeren 2013 ble det konstatert fra norske myndigheter at den norske statsborgeren satt arrestert i Pakistan, og at etterretnings- og terrorpolitiet i Pakistan hadde pågrepet ham. I august ble han løslatt fra pakistansk fengsel. 

Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er straffedømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold.