Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Argentina anklager britene for nye Falklands-provokasjoner

Argentina anklager Storbritannia for nye provokasjoner i striden over Falklandsøyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen for anklagen, som er overlevert den britiske ambassaden i Buenos Aires, er en britisk marineøvelse utenfor den omstridte øygruppen.

- Argentina tar på det sterkeste avstand fra disse militærøvelsene, heter det i en uttalelse fra argentinske myndigheter.

Ifølge uttalelsen avfyrte det britiske marinefartøyet HMS Iron Duke nylig 136 granater 350 kilometer utenfor kysten av Argentina.

- Dette var en ny provokasjon fra den britiske regjeringen og et forsøk på å demonstrere militær styrke, heter det i uttalelsen.

Falklandsøyene har vært under britisk herredømme siden 1833, men Argentina hevder at øygruppen tilhører dem.

Argentinas daværende diktator, general Leopoldo Galtieri, sendte i 1982 en invasjonsstyrke til øyene, men okkupasjonen ble kortvarig. Britiske styrker gjenerobret øyene i en krig der 649 argentinske og 244 britiske soldater ble drept.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling