KLAGER TIL FN: - Denne militariseringen er en grov trussel mot internasjonal sikkerhet, sa president Cristina Fernández på et møte tirsdag.  EPA/LEO LA VALLE
KLAGER TIL FN: - Denne militariseringen er en grov trussel mot internasjonal sikkerhet, sa president Cristina Fernández på et møte tirsdag. EPA/LEO LA VALLEVis mer

Argentina klager til FN om Falklandsøyene

- En grov trussel mot internasjonal sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Argentina vil klage til FN over det president Cristina Fernández kaller «britisk militarisering» av Falklandsøyene.

- Vi vil legge fram en formell klage i Sikkerhetsrådet og i hovedforsamlingen fordi denne militariseringen er en grov trussel mot internasjonal sikkerhet, sa Fernández på et møte tirsdag med politikere og veteraner fra Falklandskrigen i 1982.

Spenningen har økt den siste tiden i forbindelse med at det er 30 år siden Argentina invaderte øyene, som argentinerne kaller Islas Malvinas.

Irritasjonen har vært stor i Argentina etter at Storbritannia sendte et krigsskip til området, og den ble ikke mindre da prins William kom til øyene for å tjenestegjøre som helikopterflyger.

Hundrevis av demonstranter samlet seg i nærheten av regjeringsbygningen der Fernández talte, og ropte: «Malvinas tilhører oss».

Falklandsøyene har vært under britisk kontroll siden 1833.

(NTB)