Argentina

Valgkampen som forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Argentina har fått sin første valgte kvinnelige president. Da valglokalene lukket i Buenos Aires på søndag, en time over tiden, var det klart at makten forblir innen familien Kirchner, uten å gå en ekstra runde. Cristina Fernádez de Kirchner vant en knusende og totalt forventet seier, med rundt dobbelt så mye stemmer som motkandidaten Elisa Carrió.

Det har vært en oppsiktsvekkende dempet valgkamp. Valgdebatter mellom de ulike kandidatene har vært praktisk talt fraværende i mediene, som har vært mer opptatt av å bygge nasjonalsentimentale følelser omkrig Argentinas rugbystjerner i de siste ukene før valget. Til tonene av Ave Maria har de blødd, svettet og grått seg over de argentinske tv-skjermer i følelsesladede ølreklamer. Med pomp og prakt la ”de 15 dyrene med en gentlemans hjerte” igjen den argentinske folkesjela på banen i Frankrike og kom hjem med bronse. Slik fikk vi se et knippe av verdens mest macho menn vise ekte følelser, og la stolte og skuffede tårer renne nedover svulmende muskler.

Samtidig har presidentfruen turnert det store utland i en internasjonal valgkamp rettet mot Argentina. Velgerne har fått servert bilder av den glamorøse damen sammen med blant annet Angela Merkel, Nicolás Sarkozy, Hugo Chávez og Felipe Calderón. Hun har deltatt på kunstarrangementer i Mexico, møtt representanter for jødiske interesseorganisasjoner i Venezuela og USA, hatt audiens hos det spanske kongeparet og gitt en forelesning om peronismens økonomiske politikk og globalisering på Columbia University. Innad i Argentina har man hørt lite fra henne, bortsett fra en og annen ideologisk tale med de politiske motstanderne på trygg avstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer