Argentinsk ektepar stjal baby

Det argentinske ekteparet stjal en liten jente etter at foreldrene til barnet forsvant under den skitne krigen i 1979. I går ble de dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen er den første som er blitt avsagt i forbindelse med at hundrevis av barn ble overtatt av militære etter at deres virkelige foreldre ble drept.

Oberst Ceferino Landa ble dømt til fengsel i ni og et halvt år og hans kone Mercedes Beatriz Moreira til fem og et halvt år for tyveri av en liten jente hvis foreldre forsvant under militærdiktaturet mellom 1976 og 1983.

Ekteparet ble funnet skyldig i kidnapping av Victoria Poblete, som nå er 23 år gammel, da hun var åtte måneder gammel. Hun ble oppdratt av ekteparet som deres eget barn etter at de ga henne et nytt navn. Hennes virkelige identitet ble fastslått ved DNA-testing.

Pobletes far, José Liborio Poblete, og hennes mor, Gertrudis Hlaczik, ble arrestert og holdt i fangeleiren Olimpo. De er aldri blitt funnet.

Generalene og andre offiserer som var involvert i militærregimet som falt sammen i 1983, ble benådet i 1990. Siden er mange av dem igjen kommet i domstolenes søkelys på grunn av skjebnen til barna til de politiske fangene, en forbrytelse som ikke ble dekket av benådningen.

(NTB)