Argentinsk sportskanal latterliggjør Trumps innvandringssyn i fotballreklame

«Det beste dere kan gjøre er å ikke la oss slippe inn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske presidentkandidaten Donald Trumps kontroversielle kommentarer om innvandring har skapt kraftige reaksjoner hos mange.

Blant annet i administrasjonen til president Barack Obama, som tar sterk avstand fra utspillene.

For en stund tilbake foreslo Trump at innvandrere ikke lenger skal slippe inn i USA på bakgrunn av sikkerhetstrusselen de utgjør. Han har også foreslått overvåkning av alle landets moskeer og en database der alle muslimer i USA skal registreres.

Ufarliggjøring I en reklamefilm laget av den argentinske sportskanalen TYC Sports, er Trumps kontroversielle innvandringsutspill klippet sammen med høydepunkter fra det argentinske fotballandslaget. 

«Vi har et stort problem. Folk vi ikke ønsker her i landet strømmer over grensa», sier Trump i begynnelsen av reklamefilmen. Samtidig ser man det Argentinas herrelandslag bli hyllet i det de stiger av et fly.

«Disse menneskene er ikke så uskyldige som du kanskje tror», fortsetter presidentkandidaten, mens man ser fotballstjerna Lionel Messi briljere.

«Det beste dere kan gjøre er å ikke la oss slippe inn», skrives det sarkastisk i videoen.

Peker nese til Trump Reklamens formål er å promotere den kommende fotballturneringen Copa América, som i år vil bli avholdt for første gang i USA.

Turneringa hadde sin oppstart i 1916, i forbindelse med feiringa av 100-årsjubileumet for Argentinas uavhengighet.

I år vil turneringen for første gang i historien bli arrangert utenfor Sør-Amerika, noe som vil si at tusenvis av latinamerikanere vil besøke USA til sommeren.

Turneringa, som vil bli spilt i byer over hele USA, sparkes igang 3. juni med en kamp mellom USA og Colombia. Argentina spiller først den 6. juni.