Ivanka og Jared til ambassadeåpning i Jerusalem:

- Århundrets kilevink

Anspent stemning mens USA flytter ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem.

MOTTAKELSE: Donald Trumps datter, Ivanka (t.h.) sammen med ektemannen Jared Kushner, finansminister Steve Mnuchin sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og kona Sarah under en mottakelse i Jerusalem søndag. Foto: AFP PHOTO / Gali Tibbon
MOTTAKELSE: Donald Trumps datter, Ivanka (t.h.) sammen med ektemannen Jared Kushner, finansminister Steve Mnuchin sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu og kona Sarah under en mottakelse i Jerusalem søndag. Foto: AFP PHOTO / Gali Tibbon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs president, Donald Trump, skapte store internasjonale bølger da han anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad og besluttet å flytte den amerikanske ambassaden dit. Søndag kom presidentens datter, Ivanka, og svigersønn Jared Kushner til Jerusalem for å delta i åpningen mandag.

Seremonien i Jerusalem skjer i forbindelse med 70-årsjubileet til staten Israel. Israel ser selv Jerusalem som sin hovestad. Men palestinerne gjør krav på Øst-Jerusalem, som ble okkupert av Israel i 1967. Internasjonalt er det ikke anerkjent at Israel har full suverenitet over byen.

- Fjernet med twittermelding

Trumps beslutning om å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad, brøt med mange tiår med nøytralitet fra USAs side.

- Jeg ber alle land om å følge USA og flytte sine ambassader til Jerusalem. Det er det rette å gjøre fordi det bidrar til fred, sier Israels statsminister, Benjamin Netanyahu, ifølge BBC.

Men foreløpig har Trumps kontroversielle beslutning bidratt til en ytterligere anstrengt situasjon. Før seremonien mandag er stemningen spent, melder NBC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer