Tung røyk henger over deler av Sibir, der utallige skogbranner herjer. Tørke forårsaket av global oppvarming får deler av skylden.
Aleksandr Fjodorov kaster et blikk ut kontorvinduet mot de store skogsområdene som omgir byen Jakutsk i Sibir.
Det er en uvanlig sommerdag i det som er kjent som verdens kaldeste by. For første gang på flere uker er himmelen noenlunde klar, ikke oransje av røyk fra de store skogbrannene som herjer i Sakha-regionen.
Årets branner har til nå lagt 87 millioner mål skog i aske.
Britiske The Times skriver at brannene er århundrets største skogbrann.
Også i forfjor og i fjor herjet voldsomme skogbranner i Sakha-regionen, og Fjodorov har mistet troen på at naturen selv kan ordne opp i form av regn og fuktig vær.
- Det naturen viser oss, både i fjor og i år, er en påminnelse om at vi ikke må sette vår lit til naturen. Det er på tide at vi begynner å forberede oss, sier direktøren ved Melnikov Permafrost-instituttet i Jakutsk.
Temperaturen stiger
Sakha, som også kjent som Jakutia, er en permafrost-region på størrelse med India, men har under 1 million innbyggere.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger