Ari eier ikke filmen

Administrerende direktør i Metropol, Jan Erik Pedersen, mener det er tv-kanalen som eier rettighetene til Ari Behns film fra Las Vegas. Men de kommer ikke til å gi fra seg flere filmklipp hvis Behn har noe imot det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ari Behn selv benektet i går at han forsøkte å forhindre at filmen ble vist på TV2.

- Jeg forsøkte ikke å stoppe filmen. Jeg har ingenting å skjule, sa Behn før han satte seg inn i en ventende taxi etter gårsdagens pressekonferanse med Bokklubbene.

Dagbladet kjenner imidlertid til at Behn flere ganger har vært i kontakt med Metropol og produksjonsselskapet MTV/Juritzen for å få avklart hvem som har rettighetene til filmen.

Jan Erik Pedersen mener imidlertid at det forholdet er klart.

- Det er jo vi som har kjøpt og betalt filmen, og slik sett sitter på rettighetene, sier Pedersen til Dagbladet.

I dag møter Pedersen redaksjonen i MTV for å snakke om hvordan de skal behandle denne saken videre. Det finnes ytterligere fire reisebrev festet til tape av Ari Behn. Pedersen sier Behn ikke har vært i kontakt med ham for å forhindre at filmene når resten av den norske pressen.

- Men hvis han mener det er uheldig at flere får disse bildene, så kommer vi til å respektere det. Vi har ingen interesse av å selge dette og tjene penger på det, sier Pedersen. Alle filmene ble sendt på Metropol i fjor vår, uten at det ble noe oppstuss.