Ari ikke bedt i bryllupet

Märtha Louises kjæreste, forfatteren Ari Behn, kommer ikke i bryllupsmiddagen på Slottet. Flere venner og offisielle gjester tar imidlertid med seg sine kjærester til slottsmiddagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På gjestelista som Slottet offentliggjorde i går står prinsesse Märtha Louise sitt navn alene. Dagbladet kjenner til at det på Slottet har vært uenighet omkring hennes forhold til Behn.

En av årsakene til at forfatteren ikke står på gjestelista er trolig at Slottet fryktet at Märtha og hennes kjæreste skulle ta noe oppmerksomhet vekk fra brudeparet.

Dersom Ari hadde vært invitert sammen med prinsessen, ville det også være et klart signal til den norske befolkning om at forholdet mellom de to nærmer seg en formalisering. I kongelige kretser er det ikke vanlig at kjærestepar opptrer sammen i slike sammenhenger, før forholdet er formalisert ved en forlovelse.

Hemmelige venner

I likhet med prinsesse Märtha Louise må også prins Charles reise til Oslo uten Camilla Parker-Bowles, ettersom de to ikke er forlovet. Mette-Marits far, derimot, Sven O. Høiby, står oppført på gjestelista sammen med kjæresten Jorunn Wold.

Fra Kristiansand kommer også Mette-Marits mor, Marit Tjessem, sammen med sin ektemann Rolf Berntsen. Også alle Mette-Marits tre søsken har sammen med sine ektefeller takket ja til invitasjonen. I tillegg kommer et ukjent antall onkler, tanter, søskenbarn og venner til feiringen.

- Slottet ønsker ikke å gå nærmere inn på hvilke gjester som har takket ja, utover de personene som står på lista som vi offentliggjør i dag, sier informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet til Dagbladet.

På Slottets liste er det bare oppgitt hvilke kongelige og offisielle representanter som har takket ja til invitasjonen fra kongeparet, som er vertskap for middagen.

Musikere

På den offisielle gjestelista finner vi Stortingets presidentskap og regjeringen. Sametingets president er også invitert. Det samme er representanter fra presteskapet, Forsvaret, lokale myndigheter og embetsverket. Det er også funnet plass til representanter fra media og ulike organisasjoner.

Den samiske artisten Mari Boine og musiker Jan Garbarek er de eneste kunstnerne det er funnet plass til. Kanskje ikke så rart ettersom begge skal gi musikalske presanger til brudeparet.