Ari og Märtha møtte Eggen

I treningsdrakt og med t-skjorta utenfor buksa tok en høytidelig Rosenborg-trener Nils Arne Eggen imot kongelige gjester i RBK-brakka på Lerkendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en sjeldent lavmælt orkdaling som snakket for de kongelige. Lite minnet om den Eggen som river seg i håret under kamp og roper av lungenes kraft til spillerne. Humoren og snerten i replikken hadde han likevel ikke lagt igjen i garderoben.

- Jeg tipper tittelen på din neste bok blir «Smilende som en engel», sa Eggen og så lurt bort på Ari Behn som satt og holdt prinsesse Märtha Louise i hånda.

- Det er en gang sagt at å være skald er en sorgens gave, men når jeg ser på Märtha Louise ser jeg at det slett ikke er noen sorg å være forfatter, sa Eggen.

Han delte ut RBK-drakter både til prinsessen, Ari Behn og til kronprinsesse Mette-Marits sønn, Marius. Bak på den hvite og svarte drakta sto navnet på kongefamiliens yngste medlem.

Klemte til

- Dette blir han kjempeglad for, sa en smilende kronprinsesse da hun tok imot den lille drakta. Hun kvitterte med en klem som takk for gaven. Den gjorde så sterkt inntrykk på Eggen at prinsesse Märtha Louise foreslo at han ikke måtte vaske seg mer på det kinnet.

Prinsessen delte selv villig vekk flere klemmer til den fargerike treneren, noe han om mulig satte enda større pris på.

- Dere får begge drakter med tallet 6 på ryggen, eller sex som vi sier på trøndersk, sa Eggen og henvendte seg til de gifteklare.

I likhet med Marius fikk begge drakter der navnene deres var trykt på. I tillegg fikk de også et maleri i bryllupsgave samt Eggens egen bok «Godfoten» og diktsamlingen «Dikt i garderoben», som Eggen og assistenttrener Ola By Rise har skrevet sammen.

Fikk brus av Victoria

- Jeg husker at du lovet oss at vi fikk brus hvis vi plukket opp ballene mens dere trente på Melløs. Jeg var vel 12 år, sa Ari Behn og viste til den tida Eggen var trener i Moss.

Under talen i RBK-brakka ble Eggen plutselig tørst og gikk bort til bordet hvor den svenske kronprinsessen, Victoria, satt. Hun ga vennlig bort sin halvfulle flaske med mineralvann til fotballtreneren.

- I en tid med så store forandringer trenger vi kongehuset mer enn noensinne. Vi trenger dere mer enn dere trenger oss, sa Eggen - for anledningen på engelsk.

- Dere får hjelpe meg hvis det stopper opp, sa han og henvendte seg til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

(NTB-Stig Tore Laugen)

<B>SKJERMET SEG: </B>I dag besøkte de kongelige RBK-brakka på Lerkendal i Trondheim. Kronprinsesse Mette-Marit, her sammen kronprins Haakon, skjermet seg mot sola.<br> Foto: Erlend Aas / SCANPIX
<B>BESØKTE BRAKKA: </B>Her står Nils Arne Eggen (f.v.), prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, ved RBK-brakka på Lerkendal i Trondheim. <br> Foto: Erlend Aas / SCANPIX