Ari skifter image

Ari Behn har forandret seg fra å være en utagerende kunstnertype til juletrepynter på kongssetera. Forfatteren har mindre kontakt med sitt tidligere miljø. Samtidig ønsker vennen Per Heimly å selge private feriebilder av Ari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I gårsdagens intervju med Dagbladet sa Ari Behn at hans «valpetid» er over. Prinsessekjæresten ønsker å finne roen og tilpasse seg sin rolle som et nært medlem av kongefamilien. Han angrer ikke på sin fortid i kunstnermiljøet, men han gir et klart signal om at han har forandret seg som menneske. Det mener også flere av hans kunstnervenner som Dagbladet har snakket med.

Den tidligere så rappkjeftede og uredde kunstnerklanen er også blitt mer tilbakeholdne og forsiktige, blant annet etter påtrykk fra Ari. Flere av dem ønsker heller ikke å uttale seg offentlig om sitt vennskap til forfatteren.

Kunstnerisk

Det siste året har det dukket opp en mengde historier og bilder fra Ari Behns kunstnerliv. Dagbladet kjenner til at flere ansatte på Slottet har satt liten pris på Behns opptredener i media.

Forfatteren må i framtida vurdere nøye i hvilke sammenhenger han kan la seg fotografere, selv om bildene er av en mer kunstnerisk art.

I fr amtida vil det nok bli slutt på at du kan se prinsessens forlovede sammen med fotsexentusiaster i en hotellobby, slik du kan i siste utgave av bladet Forum for Samtidskunst, hvor Ari har en gjesteopptreden med performancegruppa Baktruppen.

Det vil også by på problemer dersom Ari Behn og hans kameratgjeng igjen viser fingeren til landets biskoper slik han gjorde da enkelte medlemmer av bispekollegiet gikk ut og kritiserte kronprinsens samboerskap med Mette-Marit sommeren 2000.

Vil selge bilder

Selv om Ari i framtida vil være mer forsiktig, kan det fortsatt dukke opp bilder som kongehuset vil sette liten pris på. Dagbladet kjenner til at Aris gode venn, fotografen Per Heimly, har samlet et utvalg av bilder av vennen som han mener kan selges. Bildene er tatt på reiser de to har hatt sammen til blant annet England, Roma og New York. Heimly er lite snakkesalig om det mulige billedsalget. Til sin nære omgangskrets har han anty det at bildene kan selges for et betydelig beløp. Heimly ønsker at Ari skal godkjenne et eventuelt salg av bildene. For begge parter skal det være viktig at reportasjen der bildene blir offentliggjort skal være positiv og setter alle parter i et godt lys.

- Når Ari har fått seg dame, sier det seg selv at han er mindre sammen med venner. Slik er det vel for alle, sier Per Heimly til Dagbladet.

- Gjør det det ekstra spesielt at kjæresten heter Märtha Louise og er prinsesse?

- Ja, klart det gjør det.

Gode venner

Etter at forholdet mellom Ari og prinsessen ble kjent har Ari pleid mindre kontakt med sitt tidligere miljø. I stedet har han introdusert prinsessen for mer etablerte kunstnervenner. Skuespiller Kåre Conradi, forfatter Jonny Halberg, tidligere statsråd Trond Giske og forlagssjef Erling Kagge har vært gjengangere når prinsessen og Ari har invitert til fest, mens vennekretsen fra «valpetida» har kommet mer og mer i skyggen. < !-- DI_67s2giskebehn.jpg -->En av årsakene kan være at Ari er redd for at opptredener sammen med kunstnervennene skal bli misforstått og feiltolket. Dette har han også flere ganger gitt uttrykk for, blant annet i forbindelse med hans mye omtalte tv-reportasje fra Las Vegas.

- Da jeg lagde filmen om Las Vegas, ble det påstått at jeg viste prostituerte. Men de polske jentene som var med, var kjærester med venner av meg, sa Ari Behn i gårsdagens intervju med Magasinet.

<B>NYE VENNER:</B> Etter at forholdet mellom Ari og prinsessen ble kjent har Ari pleid mindre kontakt med sitt tidligere miljø. Blant hans nye venner er tidligere statsråd Trond Giske.
<B>ARI I LYSTIG LAG:</B> Ari Behn fotografert sammen med kunstnergruppa Baktruppen. Bildet bærer tittelen «Fotsex på City Hotel» og er tatt i forbindelse med en reportasje i bladet «Tique» om unge kunstnere i 1998. Ari ble med på bildet helt tilfeldig fordi hans forfatterkollega Øyvind Berg er med i Baktruppen.
<B>ARI I GODT LAG:</B> Ari Behn er i full gang med å tilpasse seg rollen som prinsessegemal. Her pynter han juletreet på kongssetera sammen med kongefamilien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer