Ari slenger med leppa - igjen

Bare fem uker før han gifter seg inn i kongefamilien, går Ari Behn ut med sterkt negative karakteristikker av Ariel Sharon og Yassir Arafat i et dansk tidsskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«For meg er Israels Ariel Sharon og palestinernes Yassir Arafat passé. De er to gamle menn, som lider av alderdom og åreforkalkninger, og de er ute av stand til å løse krisen i Midtøsten,» sier Behn til det danske bladet Kig Ind. Behn uttaler seg på bakgrunn av en reise han gjorde til Gaza for et par år siden.

Lederen av Stortingets utenrikskomité, Thorbjørn Jagland, liker ikke uttalelsene fra prinsesse Märtha Louises kommende ektemann:

- Det er ikke heldig at noen som er tilknyttet kongehuset bidrar til å så tvil om norsk utenrikspolitikk, sier Jagland.

Ingen løsning

Ap-lederen mener dessuten Behn har misforstått når han mener Arafat sammen med Sharon er ute av stand til å løse krisen i Midtøsten.

- Det finnes ikke en løsning uten Arafat. Men på israelsk side må det komme politiske forandringer, sier Jagland.

- Vi har ikke så mye til overs for slike uttalelser, men Behn gir vel bare uttrykk for noe som flere norske politikere også har sagt, sier Leif Røssaak, informasjonssjef ved Israels ambassade i Norge.

Da Behn uttalte seg negativt om USAs rolle i Afghanistan i en dokumentar på TV2 i januar, reagerte flere på at et framtidig medlem av kongehuset gikk offentlig ut med meninger i strid med norsk utenrikspolitikk.

Det førte til at Slottet sendte ut en pressemelding og presiserte at Behn aldri skal delta «i aktiviteter knyttet til utøvelse av monarkiets konstitusjonelle rolle, og han vil således ikke representere Kongehuset på egenhånd».

Privatperson

- Det Ari Behn sier, gjør han på egne vegne. Slottet har ingen kommentar til situasjonen i Midtøsten, sier informasjonssjef ved Slottet, Wenche Rasch.

Heller ikke Utenriksdepartementet reagerer på at Behn gir uttrykk for holdninger stikk i strid med det som er offisiell norsk politikk:

- Han er norsk statsborger og har den samme ytringsfrihet som alle andre, sier pressetalsmann Karsten Klepsvik i Utenriksdepartementet.

STERKE MENINGER: Ari Behn uttaler seg friskt om Midt-østen i et dansk blad. Bildet er fra rettsmeklingen mellom Behn og hotellkjeden Choice tidligere i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer